Sağlık Personeli

Son Dakika: Doktorların İhbar Yükümlülüğü Olmayacak !

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Hem Türkiye’de faaliyette bulunan PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütü, diğer terör örgütleri, uyuşturucu üzerinden finans sağlamak suretiyle evlatlarımızı sadece uyuşturucuyla zehirlemekle kalmamakta, aynı zamanda askerimizi, polisimizi, sivil vatandaşlarımızı terör eylemleriyle de şehit etmekte, yaralamaktadır.” dedi.

Bozdağ, Uyuşturucu İle Mücadele İl Koordinasyon Kurulları Değerlendirme Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, uyuşturucuyla topyekun bir mücadele yapılarak netice alınacağını söyledi.

Cezaevlerinde uyuşturucuyla ilgili suçlardan 28 bin 626’sı hükümlü, 8 bin 375’i tutuklu olmak üzere 37 bin 1 kişinin bulunduğunu bildiren Bozdağ, bunun da toplam oranının yüzde 17,1’ini oluşturduğunu aktardı.

Uyuşturucuyla mücadele etmenin, terörle de etkin mücadele olduğunu vurgulayan Bozdağ, “Hem Türkiye’de faaliyette bulunan PKK, FETÖ, DHKP-C terör örgütü, diğer terör örgütleri, uyuşturucu üzerinden finans sağlamak suretiyle evlatlarımızı sadece uyuşturucuyla zehirlemekle kalmamakta, aynı zamanda askerimizi, polisimizi, sivil vatandaşlarımızı terör eylemleriyle de şehit etmekte, yaralamaktadır. O nedenle uyuşturucuyla ne kadar etkin mücadele edersek, terörle mücadelemizin de o kadar etkin bir şekilde süreceğini hepimizin bilmesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.

Bölücü terör örgütünün ve diğer örgütlerin bir numaralı finans kaynağının uyuşturucu olduğunu dile getiren Bozdağ, “uyuşturucu konusunda tedbir almayanların, ihbarda bulunmayanların dağa giden bir kurşuna destek olacağına, susarak büyük suçun işlenmesine katkı sağlayacağına” işaret etti.

Vatandaşları, uyuşturucu satan, geleceği karartan hainleri ihbar etmeye davet eden Bozdağ, bunun bir görev olduğunun altını çizdi.

Uyuşturucuyla mücadelenin, geleceğin sağlıklı inşa edilmesindeki önemine dikkati çeken Bozdağ, nesillerin uyuşturucunun esiri olması halinde geleceğin de bugünün de güçlü olamayacağını belirtti.

Uyuşturucu konusunda önleyici mekanizmanın işletilmesi gerektiğine işaret eden Bozdağ, hapis cezalarını artırmak suretiyle uyuşturucu suçunun işlenmesinde bir azalma olmadığını rakamların gösterdiğini kaydetti.

Uyuşturucuyla son 15 yılda önemli mücadeleler yapıldığını ve yapılmaya devam edildiğini aktaran Bozdağ, Türk Ceza Kanunu’ndaki değişikliklerle uyuşturucu suçunun cezalarının artırıldığını anımsattı.

– “Tedaviye gitmek istemeyenlerin üzerindeki baskı kaldırılmıştır”

Sentetik uyuşturucular konusunda da önemli düzenlemeler gerçekleştirdiklerini anlatan Bozdağ, şöyle konuştu:

“Kullanıcı, tedavi maksatlı, hastaneye geldiği zaman hekimlerimiz bunları savcılığa, kolluğa ihbar etmek zorunda kalıyordu, yasa bunu emrediyordu, görevi yapmadığı zaman suç işlemiş sayılıyordu. Son çıkan kanunla, ki şu anda Cumhurbaşkanımızın önünde, imzalandığında yürürlüğe girecek, uyuşturucu madde kullanan kişiler tedavi maksadıyla hastanelere geldiği zaman doktorlar kendilerini savcılığa, kolluğa ihbar etmeyeceklerdir, ihbar yükümlülüğünü kaldıracaktır. Böylelikle hapis cezası korkusuyla, yargılanma endişesiyle tedaviden kaçan veya tedaviye gitmek istemeyenlerin üzerindeki bu baskı da kaldırılmıştır.”

Adalet Bakanı Bozdağ, cezaevlerinde sigara, alkol ve madde bağımlılığına ilişkin çeşitli eğitim programları yapıldığını sözlerine ekledi. 

Kamupersoneli.net – AA