Sağlık Personeli

Sözleşmeli Sağlık Personellerine Kadro Verilecek!

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında OHAL KHK’larının ikinci dönem KHK’ları yayımlandı. Bu KHK’lar ile birçok değişikliğe ve yeniliğe imza atıldı. 29 Ekim 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 676 sayılı KHK’ya göre Sağlık Bakanlığı sözleşmeli olarak istihdam edilecek sağlık personelleri için kadro imkanı verecek. Yayımlanan açıklamanın ardından akıllara ” şuan sözleşmeli olarak çalışan sağlık personelleri bu haktan yararlanabilir mi ? ” sorusu geliyor. 

673 sayılı KHK ile Milli Eğitim Bakanlığı gibi Sağlık Bakanlığı da sözleşmeli olarak sağlık personelleri alacak. Alınacak olan sağlık personellerine ilk olarak sözleşmeli yapılacak ve daha sonrasında kadro verilecek. 

Sağlık Personeline Kadro Detayları


676 sayılı KHK’da 90 maddede değişiklik yapıldı. Yapılan değişikliklerden biride sağlık personellerine kadro verilmesi. Yapılan değişikliğe göre, sağlık personelleri önce 4 yıl sözleşmeli olarak çalışacaklar. Daha sonra 4 yılın sonunda aynı görev yerinde kadro verilecek ve kadro verildikten sonra aynı görev yerinde 2 yıl daha çalışma şartı olacak. Ayrıca sözleşmeli sağlık personellerinin çalıştıkları 6 yıl boyunca tayin hakları olmayacak. Eş görevinden dolayı yapılan tayinlerde ise çalışan eşin görev yerine göre tayin işlemleri gerçekleştirilecek.  İki eş de sözleşmeli olarak çalışıyorsa ihtiyaç olunan yerde görev yapılacak. Sözleşmeli personeller kadroya geçerken tazminat hakkı talep edemeyecekler. Sözleşmelide çalıştığı günler kadrolu kamu personelliğindeki gibi hizmet süresi ve hizmet puanı olarak eklenecek. 

Kamupersoneli.net / ANKARA