Sağlık Personeli

Türk Sağlık-Sen "En fazla mağduriyeti KİT çalışanı ve sözleşmeli personel yaşıyor"

Türkiye Kamu-Sen’e bağlı, Türkiye Sağlık ve Sosyal Hizmetleri Kamu Görevlileri Sendikası ( Türk Sağlık-Sen ) Gelir vergisi alt dilimi 2016 yılında 600 TL artınca, memurların sırtındaki yükün bir kat daha arttığını ve memur maaşlarında yaşanacak azalmalar hakkında bir yazı yayımladı.

Türkiye Kamu-Sen Araştırma Geliştirme Merkezi ( Ar-ge) ‘nin yaptığı araştırma sonuçlarına sitesinde yer veren Türk Sağlık-Sen Memurların tamamının Eylül ayına kadar %20’lik gelir vergisi dilimine girmiş olacak dedi.

Doktor, Öğretmen, Hemşire , Kit Çalışanı, Sözleşmeli Personel Maaşları Azalacak

Doktor , Öğretmen , Hemşire, Kit Çalışanı, Sözleşmeli personel gibi bir çok kamu çalışanının ödeyeceği gelir vergisi oranı %20’e yükseliyor. Türk Sağlık-Sen konu hakkındaki yazısında hükümetin verdiği %5 zammın daha ceplere girmeden vergiler yoluyla %5 kesinti yapılıp geri alınacağını hatta zamdan daha fazla miktarın geri alınacağını dile getirdi. Türk Sağlık-Sen’in yazısında En fazla mağduriyeti yaşayanların Kit Çalışanı ve Sözleşmeli Personeller olduğu ifade ediliyor.

En fazla mağduriyeti KİT çalışanı ve sözleşmeli personel yaşıyor

KİT’lerde ya da diğer kuruluşlara bağlı olarak çeşitli isimlerle sözleşmeli olarak çalıştırılan sözleşmeli personel, gelir vergisi yükünün atlında ezilerek en mağdur kesim oldu. Gelir vergisi matrahı 3500 Türk Lirası olan ve söz konusu yerlerde çalışan sözleşmeli bir personel 525 TL öderken nisan ayı ortasında %20’lik gelir vergisi dilimine girecek ve bu rakam 700 liraya ulaşacak.

Doktorların Maaşından 115 Lira Azalacak

Yine Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı araştırmaya göre Doktorların maaşından 115 Lira Öğretmenden 110 lira azalacak. 1.Derecenin 4.Kademesindeki 25 yıllık bir uzman doktor nisan ayında 435 lira vergi öderken , söz konusu gelir vergisi Mayıs ayında 580 lira olacak. Doktorun maaşında 115 liralık bir azalma görülecek.

Kamupersoneli.net