Sağlık Personeli

Türk Sağlık-Sen:Bayram Gelmiş Neyime?

Mesajın bulunduğu sayfada Türk Sağlık-Sen imzasını taşıyan bir pankart üzerinde “Bayram Gelmiş Neyime” yazılı fotoğrafı paylaşıldı.

Bu Gün 14 Mart Tıp Bayramı…

Türk Sağlık-Sen resmi internet sayfasından 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle bir duyuru yayımlandı. Duyuruda dün akşam (13.03.2016) tarihlerinde Ankara Güvenpark otobüs duraklarında düzenlenen terörist saldırının sağlık çalışanlarını ve sendikayı kahrettiği belirtildi. Resmi internet sitesinde “Bugün 14 Mart Tıp Bayramı. Ülkemizin dört bir yanında fedakârca görev yapan sağlık çalışanları için önemli bir gün. Fakat Ankara’daki hain terör saldırısı milletimizi derin bir hüzne boğdu.” ifadeleri yer alıyor. 

İlk Kez İşgal Kuvvetlerine Karşı Tepki Olarak Kutlandı

14 Mart Tıp bayramının önemine vurgu yapan Türk Sağlık-Sen resmi internet sitesinde yayımlanan yazıda Tıp Bayramının ilk kez kutlanıldığı 1919 yılına vurgu yapılarak “Tıp öğrencilerinin işgal kuvvetlerine tepkisi” olarak başladığı hatırlatıldı.

Şehitlerimizi , Rahmet ve Minnetle Anıyoruz

İnternet sayfasında son zamanlardaki olaylar hakkında 1919 yılına bir hatırlatma yapılarak “Bu ruhun mirasçısı ve takipçisi, Türkiye Sevdasını, vatan ve millet derdini her zaman en önde tutan Türk Sağlık-Sen olarak bu vatan için canlarını veren şehitlerimizi, rahmet ve minnetle anıyoruz.” denildi.

Sağlık Çalışanları Memnun Değiller

Türk Sağlık-Sen ‘in 14 Mart mesajında sağlık çalışanlarına yapılan anketlerden de bahsediliyor. “Sağlık Çalışanlarının Memnuniyeti” adı altında yapılan anketin sağlık çalışanlarının sorunlarının bir yansıması olarak görüldüğü belirtilen yazıya göre ankete katılan sağlık çalışanlarının son bir sene içerisinde %53’ü şiddete uğramış , Kadın çalışanların  %67.2’lik, Erkek çalışanların ise %50’si son 1 senede fiziksel ya da sözel şiddete maruz kaldığını belirtmiş. Yine sağlık çalışanlarının %69’luk büyük bir kısmı Mobbing’e uğradığını ifade etmiş.Sağlık çalışanları yapılacak düzenlemelere de inanmıyor. Çalışanların %78.5’i herhangi bir düzenlemenin şiddeti engelleyemeyeceği kanaatinde. Çalışanlar acilen caydırıcı tedbirlerin alınması talebinde bulunuyor.

Yapılan duyuruda çalışanların çalışma saatlerinden, ekonomik şartlardan ve , çalışma koşullarından memnun olmadıkları dile getirildi. Türkiye Sağlık-Sen resmi internet sitesinden yapılan açıklamanın tamamını edinebilirsiniz.

Kamupersoneli.net 

Bir Yorum

  1. tüm abd rıza zerrap haberiyle çalkalanıyor. burada tek kelime yok. bu site de kesin yandaş sitedir.