Sağlık

İştahsız Çocuklar İçin Önemli Tavsiyeler

Her anne çocuğunun düzenli ve yeterli beslenmesini ister. Çocukların gelişimi açısından düzenli beslenmek büyük önem arz eder.

Çocuğunuzun iştah problemini ortadan kaldırmak için doğru zamanda doğru besinleri önermelisiniz.

Belirli yaş aralığındaki çocukların yemek seçme, yemek yemeyi reddetme gibi alışkanlıkları olması normaldir. Böyle durumlarda çocuğunuzun iştahını açacak ve onun hoşuna gidecek yaklaşımlarda bulunarak dikkatini çekmek gerekir.

İştahsız Çocuklar İçin Önemli Öneriler

Yemeğe başlamadan önce çocuğunuzla oyun oynamalı, onun neşesini yerine getirecek şeyler yapmalısınız. Neşesi yerine gelen çocukların iştahları artacak ve yemek yemekten keyif alacaklardır.

Tabağa çok fazla yemek koymak yerine küçük porsiyonlar haline sunmalısınız. Çocukların kolayca yutabileceği türde besinler hazırlamak, iştah açma açısından önemli püf noktalardan biridir.

Çocukların istemedikleri şeyleri zorla yaptırmanız onların daha fazla kaçmasına neden olacağı için. İstemedikleri yemeği zorla yedirmek doğru bir davranış değildir. Bu yüzden baskı kurmaktan ve zorlamaktan kaçınmalısınız.

Çocuklar yemek yemeyi oyun haline çevirmelerine tepki göstermek yanlış bir davranıştır. Çocuklar yemek yerken eğlenerek o anın tadını çıkarmayı severler.

Çocuklarınızı yedikleri yemeklere göre ödül veya ceza uygulanması olumsuz yönde etkileyeceği için bu davranıştan kaçınarak sadece olumlu sözler söylemelisiniz.

Çocuğunuz süt içmeyi sevmiyorsa, zorla içmesini sağlamak yerine. Sütlaç, muhallebi gibi tatlılarla ilgisini çekebilirsiniz.

Kamupersoneli.net