Sağlık

Pancar Yaprağının Kalp Hastalığına Büyük Faydası

Dünyadaki önemli hastalıklar başında gelen kalp hastalıklarının sonuçları maalesef ki ölümle sonuçlanmaktadır.

Yapılan bilimsel araştırmalarda düzenli ve sağlıklı beslenmelerle bunların önüne geçmek mümkün.

Kalbi korumak için en önemli unsurlarda biri doğru beslenmektir. Araştırmacılar kalp hastalıklarından kurunmak için pancar yaprağını öneriyor.

Pancar yaprağının sayısız faydası olduğu gibi, yaprağında bulunan lifin, kolesterol emilimini engellemeye yardımcı olduğu bilinmektedir.

Özellikle kolesterol hastaları için, pancar yaprağından mutlaka tüketmeleri söyleniyor. Ayrıca içerdiği potasyum sayesinde kan basıncını dengede tutmaya yardımcı olmaktadır. Pancar yaprağının etkisini görmek için her gün pişmiş bir bardak pancar yaprağı tüketilmelidir.

ABD’de yapılan araştırmada, yarım yağlı sert İtalyan peyniri olarak sınıflandırılan peynir grubunun kalp ve damar sağlığına olan faydası saptanmıştır.

İnsan vücudundaki stres hormonu olan korizolun düşmesine yarayan maddelerden biri de C vitaminidir. Damar darlığına sebep olan plakları bulunan bir kişi de kortizol seviyesinin düşmesi kalp krizi riskini arttırmaktadır. C vitaminli gıdalar içeren düzenli kahvaltı yapılması kalbi korumak açısından faydalıdır. C vitaminli gıdaların başında biber , kivi, çilek ve portakal bulunmaktadır.

Kamupersoneli.net