Sınavlar

2016 LYS 2 Fizik Testi Soruları ve Cevap Anahtarı ÖSYM Tarafından Yayımlandı

 2016 LYS Fizik Testi Soruları ve Cevap Anahtarı Yayımlandı

ÖSYM Resmi internet sayfasından 2016 Lisans yerleştirme (LYS2, LYS5, LYS3) Temel Soru Kitapçığı ve Cevap Anahtarı yayımlandı. İlgili sınavlara ait tüm sorular ve cevaplar yayımlanmış oldu. 

Üniversite adaylarının dün girdiği LYS-2 ve LYS-5 ile bugün yapılan LYS-3 oturumlarının soru ve cevapları, ÖSYM’nin internet sitesinden yayımlandı.

25 Haziran 2016 LYS 2 Fizik Testi Soruları ve Cevap anahtarı

2016 LYS 2 fizik testi adaylar tarafından oldukça zor bulunmuştu. Sınav hakkındaki görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

Lisans yerleştirme sınavları hakkında tüm detaylar ve çok daha fazlası için kamu haberleri merkezini takip etmeye devam edin.

Üniversite adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında yapılan ve saat 10.00’da başlayan LYS-2, saat 12.15’te sona erdi. 

Türkiye’de 81 il merkezi ile KKTC’de Lefkoşa’da gerçekleştirilen sınavda, 460 bin 362 aday başarılı olabilmek için ter döktü. 

Sınav tek oturumda uygulandı ve adaylara toplam 135 dakika süre verildi.

Adaylara, LYS-2’de biyoloji, fizik ve kimya testleri için 30’ar soru soruldu ve her test için 45’er dakika cevaplama süresi tanındı. 

Bir Yorum

  1. 5 tane sorunun cevap anahtarı yanlış bi ALLAH ın kulu demiyo ki yanlıs die herkez birbirinden mal yanlış cevap anahtarı oldugu bariz belli kimyadan 3 fizikten ilk 2 soru cevap anahtarı yanlış