Sınavlar

2016 LYS'de FETÖ Şüphesi ! ÖSYM Şifreleme İddiası İle İlgili Harekete Geçti Mi?

ÖSYM Şifreleme İddiaları Üzerine Harekete Geçti Mi?

 Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı’nın yaptığı LYS Fen Bilimleri oturumunda bulunan kimya testi içerisinde şifreleme olabileceği Milliyet Gazetesi Sn. Abbas Güçlü’nün iddiaları ile ayyuka çıkmış ve daha sonra ÖSYM Başkanı Demir: ” bu konuda araştırmalar yapılacaktır” demişti.  Bilindiği gibi ÖSYM tarafından da paylaşılan test kitapçıkları detaylı incelediklerinde “Şifre I II III” olarak haber sitelerinde adlandırılan şifrelemenin mümkün olabileceği, bunun tesadüfen olma olasılığının düşük olacağı dillendirilmişti.

Konu İle İlgili Açıklama Yapılacak Denilmişti!

 ÖSYM Başkanı Ömer Demir Kimya testi içerisinde bulunan sorular ile ilgili olarak ;  -30 Kimya sorusu, 450 soru içinden tesadüfi yöntemle seçiliyor. Soruları daha sonra kimsenin görmesi mümkün değil.

– Tesadüf olabilir ama bu kadar tesadüf de normal değil. Olup bitenleri araştırıyoruz.

– Almanca sorularıyla ilgili yanlış iddiaları da hafta içerisinde toplanacak yönetim kurulunda ele alınacak ve gerekli açıklama yapılacak. ” Şeklinde açıklamada bulunmuştu.

ÖSYM’nin içerisinde diğer tüm devlet kurumlarına olduğu gibi defalarca paralel çete unsurlarının sızmış olabileceği biliniyor. İlgili sınavda hiç bir bilgisi olmayan birisi bile şifreleme iddiaları doğruysa , şifreleme içeren bütün soruları doğru yanıtlayabilirdi. Şimdi insanların akıllarına şu soru gelebiliyor ; Acaba soruların hazırlanması aşamasında devlet içerisine sızan terör örgütü FETÖ/PDY unsurlarının parmağı var mıydı?  Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ,MGK ve Bakanlar kurulu toplantısı sonrası saat 23:00’da yaptığı açıklamalarda , Devlet içerisinde her türlü kademede hainlerin olabileceği ve bunun için mücadelenin süreceğini belirtmişti. OHAL ilanı ile birlikte bu yapının foyasının daha kolay ortaya çıkacağı ve söz konusu terör örgütüne mensup üyelerin daha çabuk temizlenebileceğini bildirmişti. 

Bir Yorum

  1. BU SINAV 2016-LYS YOL YAKINKEN MUTLAKA İPTAL EDİLMEDİ VE GENÇLERİMİZİN AYDINLIK GELECEĞİ KARARTILMAMALI