Sınavlar

2016 Mühendislik Tamamlama Tercihleri Devam Ediyor

Teknik öğretmenlerin girdiği Mühendislik Tamamlama sınavının sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, adayların tercih işlemleri 28 Eylül’de ÖSYM’nin tercih kılavuzunu yayınlamasıyla beraber başladı.

Mühendislik Tamamlama sınavına giren adaylar tercih işlemlerini, ÖSYM web sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yaparak gerçekleştirecekler. Sınav sonucu 50 ve üzerinde olan adaylar tercih işlemi yapabilecekler. Mühendislik Tamamlama sınavına girdiği halde mezun olmayan adaylar ise tercih yapamayacaklar.

Tercih işlemi yapacak adayların, ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekmektedir. Adaylar kılavuzda kendilerini ilgilendiren alanı inceleyecekler ona göre tercih yapacaklar.

Tercih işlemlerini yapan adaylar, tercihlerin devam ettiği süreler arasında ÖSYM üzerinden tercihlerinde değişiklik yapabilecekler. Tercih süresi bittikten sonra ise herhangi bir değişiklik yapamayacaklar.

Tercih işlemleri sona erip adayların yerleştirme işlemleri tamamlandıktan sonra, boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılmayacaktır.

Yerleştirme sonuçları adaylara internet üzerinden duyurulacak, herhangi bir belge gönderilmeyecektir.

Kayıt işlemleri yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından 5 iş günü içerisinde yapılacaktır.