Sınavlar

2016 PYBS Soruları ve Cevap Anahtarı Açıklandı Peki Sınav Sonuçları ve Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

PYBS Tercih İşlemleri Ne Zaman Başlayacak? Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı heyecanı 21 Mayıs 2016 tarihinde yaşandı.


Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sonuçların açıklanması için verilen tarih ise 15 Temmuz 2016 idi.

Tercihler Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu sonuçlar açıklandıktan sonra sınavı kazanan adayların ; parasız yatılılık ya da bursluluğa yerleştirilmeleri için 1-14 Ağustos 2016 tarihleri arasında okul müdürlüklerine başvurarak yatılılık ve bursluluk tercihlerini yapmaları gerekecek.  

Parasız yatılılığa hak kazanan öğrenciler hak kazandıkları okula süresi içinde kaydını yaptırmaz ise parasız yatılılıktan bursluluğa geçemezler. Parasız yatılı olarak öğrenim gören öğrencilere ayrıca burs verilmez.

Parasız Yatılılık Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

PYBS sınavını kazandıktan sonra tercih işlemlerinin 1 Ağustos’ta başlayıp 14 Ağustos’ta sona ereceğini haberimizin başında belirtmiştik. Tercih sonuçları 25 Ağustos 2016 tarihinden itibaren MEB resmi internet sayfasından ilan edilecek.

MEB duyuruları, Kamudan haberler, Memurlar için haberler ve çok daha fazlası kamu haberciliğinin lideri kamupersoneli.net adresinde. MEB duyuru ve sınavları hakkında her şeyden haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını google play üzerinden ücretsiz ve oldukça basit bir şekilde indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara