Sınavlar

2016 Sayıştay Eleme Sınavı Giriş Belgeleri Yayınlandı

Sayıştay Başkanlığı geçtiğimiz ay Devlet Personel Başkanlığı aracılığıyla personel alım ilanı vererek Denetçi Yardımcısı alacağını duyurmuştu. Denetçi Yardımcısı alım ilanı için başvurular 20 Eylül-29 Eylül 2016 tarihleri arasında ÖSYM web sitesi üzerinden yapıldı. 

Başvuruları Eylül ayında sona eren personel alımı için eleme sınavı ise 30 Ekim’de yapılacak. 30 Ekim’de yapılacak sınav 09.30’da başlayacak ve 90 dakika sürecek. 30 Ekim’de yapılacak olan eleme sınavı için, sınav giriş belgeleri ÖSYM üzerinden açıklandı. Adaylar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaparak sınav giriş belgelerini görüntüleyebilecekler.Açıklamalar:
– Adayların sınav giriş belgeleri üzerinde fotoğraflarının bulunması gerekmektedir
– Sınav giriş belgesi yayında olmayan adaylar sınava giremeyecek
– Adayların sınava girebilmeleri için Sınava Giriş Belgesinden başka, nüfus cüzdanı/Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya pasaportunu yanlarında bulundurmaları zorunludur.
– Adayların kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir.Fotokopi belge vb. kabul edilmez. Bu belgelerini eksiksiz olarak yanındabulundurmayan bir aday, mazereti ne olursa olsun, sınava alınmayacak; sınava alınsa bile sınavı geçersiz sayılacaktır.
– Sınav günü sınav görevlilerinin, fotoğrafından adayın kimliğini belirlemede güçlük çektiği
takdirde, adayı sınava almayabileceği veya adayın sınavının geçersiz sayılabileceği göz
önünde bulundurulmalıdır

ÖSYM’nin sınav giriş belgelerine ilişkin duyurusu şöyle:
“30 Ekim 2016 tarihinde uygulanacak olanSayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemi tamamlanmıştır. Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesini, T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edineceklerdir.
Adaylara saygıyla duyurulur.