Sınavlar

2016 TEOG İkinci Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı! ( e-Okul TEOG Sonucu)

TEOG 2. Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı

TEOG ikinci dönem sınavları 27-28 Nisan 2016 tarihleri arasında yapılmıştı. Her gün iki oturum olmak üzere öğrenciler sınav heyecanını yaşamıştı. MEB tarafından yapılan TEOG ikinci dönem sınav sonuçları az önce Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. Sınav sonuçlarını görmek isteyen öğrenciler , e-Okul sisteminden Söz konusu sınav sonuçlarına göz atabilirler.

TEOG Görüşleri

TEOG Sınavları hakkında öğrencilerin görüşlerini ve sınav hakkındaki tüm gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz. TEOG hakkındaki görüşlerinizi sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizimle ve diğer adaylarla paylaşabilirsiniz.

TEOG Sınavlarında Hangi Dersler Var?

TEOG sınavlarında öğrencilere her dersten 20 soru soruluyor ve 40 dakika süre veriliyor. Öğrenciler Türkçe , Matematik , Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi , Fen ve Teknoloji , T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük , Yabancı Dil derslerinden 2 gün boyunca sınavlara girdi. Sınavların ilk gün oturumunda öğrenciler Türkçe , Matematik , Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin sınav heyecanını yaşadı , Ertesi gün yani ortak sınavların 2.günü ise Fen ve Teknoloji , T.C. İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı Dil derslerinden sınav oluyor.

Sonuçlar e-Okul’dan Öğreniliyor

 Milli Eğitim Bakanlığınca Temel Eğitimden Ortaoöğretime Geçiş Sistemi (TEOG) kapsamında yapılan ikinci dönem merkezi ortak sınav sonuçları açıklandı. Sonuçlar, e-okul sisteminden öğrenilebilecek.

Öğrenciler ve velileri, sınav sonuçlarını e-okul sistemi üzerinden giriş yaparak, öğrenebilecek. Sınav sonuçları ayrıca, yazılı olarak öğrencilere gönderilmeyecek.

Sınavlar, 100 tam puan üzerinden değerlendirilecek ve ortak sınavlarda öğrencilerin aldığı puanlar, 8. sınıf Yerleştirmeye Esas Puan (YEP) hesaplamasında da kullanılacak. 

Kamu haberlerinden, gündem haberlerinden, son dakika haberlerinden , MEB duyurularından ve çok daha fazlasından haberdar olabilmek için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin.

 

Bir Yorum

  1. Herhalde yanlis anlasildi .. Vbs de yazan genel notlarin toplami