Sınavlar

2016 TEOG Puan Hesaplama ( YEP Nedir? , Ortak Sınavlar Ortalaması Nasıl Alınır? )

TEOG puan hesaplama nasıl yapılır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortak Sınavlar (TEOG) heyecanı sabah saatlerinde Türkçe sınavı ile başladı. Ortak sınavların birinci gün oturumunda bugün toplam 3 sınav yapıldı. Türkçe, Matematik ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavları yapıldı.


TEOG Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

TEOG Sınavlarının ikinci oturumunda ise öğrenciler, Fen ve Teknoloji, T.C İnkilap tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavlarına girecek. Yabancı Dil sınavından sonra TEOG heyecanı sona erecek. Sınav sonuçlarının MEB tarafından haziran ayında açıklanacağı daha önce bildirilmişti.

TEOG Puan Hesaplama

TEOG sınav sonuçlarının ortalamasını almak için Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan internet sayfasını öğrenciler kullanabilir. 1. Dönem TEOG ve 2. DÖNEM TEOG ‘da yapılan Matematik, Fen ve Teknoloji , Türkçe , TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük , Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi , Yabancı Dil sonuçlarıyla birlikte forma 6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı,  7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı ve  8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı’nı girdiğiniz takdirde sistem 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (TEOG) (OSP1) , 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2) , TEOG Sınav Ortalaması ve Yerleştirmeye Esas puan olan (YEP) ‘i size hesaplıyor.

TEOG Puan Hesaplama işlemleri için “http://odsgm.meb.gov.tr/arge/sorgulama.aspx” adresini ziyaret edebilirsiniz.

MEB haberleri, kamudan haberler, Memur haberleri , Sınavlardan gelişmeler ve son dakika gündem haberleri için kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edin. TEOG duyurularından her yerde haberdar olmak için kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net |Ankara

Bir Yorum