Sınavlar

2016 Türkçe Yeterlik Sınavı Heyecanı – Sınav Yorumları – Soruları , Cevapları

 Yunus Emre Enstitüsü ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) işbirliğinde Türkçe Yeterlik Sınavı, 32 ayrı kentte yapılıyor.


Enstitüden yapılan açıklamaya göre, 3 bin “Türkiye Burslusu” öğrencinin ter döktüğü sınav, 32 ildeki çeşitli üniversitelerin 48 Türkçe Öğretim Merkezi’nde saat 10.00’da başladı.

Türkiye’nin farklı kentlerindeki üniversitelerde faaliyet gösteren Türkçe Öğretim Merkezlerinde bir yıl boyunca Türkçe’yi yabancı dil olarak öğrenen “Türkiye Burslusu” öğrencilerin dil yeteneklerini ölçmeyi amaçlayan sınav, 3 saat sürecek.

Sınavda, katılımcıların, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Metni’nde belirtilen ölçütler doğrultusunda, okuma, dinleme, yazma ve konuşma alanlarında Türkçe dil yeterliklerinin ölçülmesi hedefleniyor.

Yunus Emre Enstitüsü tarafından geliştirilen sınav, Türkiye’deki 32 kentteki 48 sınav merkezinde eş zamanlı gerçekleştirilmesiyle de bir “ilk olma” özelliği taşıyor. Sınavın, yabancılara Türkçe öğretimi alanına yönelik yapılacak çalışmalar, geliştirilecek yöntem ve materyaller bakımından da önemli veriler sağlaması amaçlanıyor. 

YTB ve Yunus Emre Enstitüsü arasında 14 Nisan’da imzalanan işbirliği protokolü, “Türkiye Burslusu” öğrencilere enstitünün yurt dışı merkezlerinde Türkçe hazırlık eğitimi, oryantasyon ve staj programları verilmesi, mezun öğrenciler ile ilgili yapılacak faaliyetler ve “Türkiye Burslarına” yönelik tanıtım çalışmaları konularını kapsıyor. 

Sınav soruları , cevapları ve yorumlarınızı sayfanın altında bulunan yorum kısmı vasıtasıyla bizlerle ve diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz.

AA
Kamupersoneli.net