Sınavlar

2016-YGS 'de 2 Soru İptal Edildi

YGS’de 2 Soru İptal 1 Sorunun Cevabı Değiştirildi

Ölçme, seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir 13 Mart 2016 tarihinde gerçekleşen sınava ait itirazların kontrollerinin kurum tarafından tamamlandığını ve ilgili itirazlar sonucu yapılan incelemeler sonrasında 2 sorunun iptaline karar verildiğini açıkladı.  

13 Mart 2016’da gerçekleşen YGS’de hatalı sorular hakkında açıklama geldi

Ayrıca fen bilimleri testinde bulunan 7.sorunun cevabi “A” olarak girilmişti aynı sorunun cevabı “D” olarak değiştirilecek.  13 Mart 2016 tarihinde milyonlarca adayın katılımıyla gerçekleşen sınav sonrası itiraz sesleri yükselmişti.

2016-YGS Soruları ve Cevap Anahtarı Yayımlandıktan Sonra İtiraz Sesleri Yükselmişti

ÖSYM tarafından 2016-YGS soruları ve cevap anahtarı yayımlandıktan sonra uzmanlar tarafından incelenen sorulardan bazıların mantık hatalarının bulunduğu dile getirilmişti. Ölçme, seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir yaptığı açıklamada “13 Mart 2016’da gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavına (2016-YGS) ait madde analizleri incelendi, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlandı, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirildi ve ÖSYM Yönetim Kurulu tarafından temel soru kitapçığında yer alan temel matematik testindeki 15. soru ile fen bilimleri testindeki 9. sorunun iptal edilmesine, fen bilimleri testindeki 7. sorunun “A” olarak girilmiş cevabının “D” olarak değiştirilmesine karar verildi.” dedi

Sınav hakkında tüm haberleri kamupersoneli.net adresinden takip edebilirsiniz. Kafanızdaki tüm soru, görüş ve önerilerinizi forum.kamupersoneli.net adresinde bizlerle ve diğer ziyaretçilerle paylaşabilirsiniz. Ayrıca haberlerden, sınavlardan ve sınav tarihlerindan, sınav sonuçlarından anında haberdar olabilmek için android uygulamamızı cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net