Sınavlar

2016-YGS Testlerdeki Başarı Oranında Artış Görülüyor

Heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2016-YGS sonuçları açıklandı. Sınav başarı oranlarını sizler için araştırdık.

2 Milyon adayın heyecanını yaşadığı 2016-YGS sonuçları açıklandı. Ve kamupersoneli.net’e yorumlar gelmeye başladı. YGS’de bu sene Türkçe, Temel Matematik, Fen Bilimleri testlerinde başarı oranında yükselme görüldü. Sosyal Bilimlerdeki başarı oranında geçen seneye nazaran herhangi bir değişiklik görülmüyor. 

2016-YGS’de Bazı Testlerdeki Başarı Oranları Arttı

2016-YGS , Lise son sınıf adaylarının Türkçe Test başarı oranı 15.8 net idi bu oran 2016-YGS’de 19.01 ‘e yükselmiş olarak görünüyor. Yine 2015- YGS’de Temel Matematik testindeki başarı oranında da yükselme görülüyor. Temel Matematik Testinde başarı oranı 5,4 olurken, 2016-YGS’de 2.5 puan artış göstererek 7.9’a yükseldi. Fen Bilimleri Testi , Temel Matematik ve Türkçe testi gibi başarı oranında yükselme kaydetti. Geçen sene gerçekleşen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ‘e göre 1.1 artış göstererek başarı netleri 5.7 oldu. 2015-YGS’de fen bilimleri testi başarı netleri 4.6 olarak açıklanmıştı.

Sınava giren ziyaretçilerimizin bazıları sıralamalardaki yerlerinin iyi konuma geldiğini bazıları ise durumun vahamatinden bahsetti.Sınav hakkındaki yorumlarınız ve görüşleriniz bizim için çok değerli.Kamupersoneli.net ailesi olarak 2016-YGS heyecanını yaşayan ve 2 milyon adayla birlikte bu Sınava giren tüm adaylara gelecek hayatlarında başarılar dileriz.

Kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirerek her türlü haber ve gelişmelerden anında haberdar olabilirsiniz. Ayrıca yoğun istek üzerine açılan forum.kamupersoneli.net adresinde sınavlar hakkındaki görüşleriniz, yorumlarınız, şikayetlerinizi bizlere iletebilirsiniz.