Sınavlar

2017 DGS Hafta Sonu Gerçekleştirilecek ! ÖSYM Adayları Uyardı

2017 DGS Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanacak. Söz konusu sınava ilişkin giriş belgeleri ise 14 Temmuz 2017 tarihinde yayımlandı. 

DGS DETAYLARI

24 Mayıs 2017 ile 1 Haziran 2017 tarihleri arasında başvuruları alınan DGS saat 10.00’da başlayacak ve 140 dakika sürecek. Söz konusu sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır. DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir. 1.6. Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Bunların yanı sıra Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sosyal medya hesabı üzerinden adaylar bir uyarı yapıldı. Adaylara yapılan uyarıda 9.45 kuralına dikkat edilmesi gerektiği ifade edildi.

ÖSYM UYARDI

“Sınavın başlama saatinden 15 dakika önce adayların sınav binalarına alınma işlemi tamamlanacaktır. Saat 09.45’ten sonra adaylar, sınav binalarına alınmayacaklardır.”

Kamupersoneli.net – ANKARA