Sınavlar

2017 LYS Sonuçları ÖSYM Tarafından Ne Zaman Açıklanacak ?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından gerçekleştirilen Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından araştırılmaya devam ediyor. Üniversite adayları uzun bir sınav maratonunu atlattıktan sonra sınav sonuçları için beklenti içine girdiler.

Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları ÖSYM tarafından açıklandıktan sonra tercih dönemine girilecek. Bu sürecin tamamlanmasının ardından üniversite yerleştirme sonuçları açıklanacak. Binlerce adayın aklında “LYS Sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusu yer alıyor. Kamupersoneli.net olarak sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

2017 LYS SONUÇLARI ÖSYM TARAFINDAN NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi web adresinde sınav takvimi yer alıyor. Sınav takvimine göre 2017 LYS sonuçları ÖSYM tarafından 11 Temmuz 2017 tarihinde açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci LYS sonuçlarını ÖSYM’nin aday işlemleri sisteminden öğrenecekler.

Konu ile ilgili olarak ÖSYM tarafından bir duyuru yapılarak tercih kılavuzu duyurmuştu. Söz konusu duyuruda sınav sonuçlarının nasıl öğrenileceği ifade edildi. 

ÖSYM’DEN YAPILAN AÇIKLAMA

“2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM’den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.”

Kamupersoneli.net – ANKARA