Sınavlar

Ankara Üniversitesi 2016 TÖMER TIPDİL Sınavı Ne Zaman Yapılacak ?

Ankara Üniversitesi tarafından yapılan TÖMER TIPDİL Sınavı başvuruları, 18 Temmuz-29 Temmuz 2016 tarihleri arasında yapıldı.

Sınav ise, 27 Ağustos 2016 (yarın)’da  gerçekleştirilecek.

Ankara Üniversitesi tarafından yapılacak olan TÖMER TIPDİL Sınavı başvurusu yapan adaylar, başvuru ücreti olarak 80 TL ödediler.

TÖMER TIPDİL Sınavı, Ankara ve İstanbul’da yapılacaktır.

Tıpta Uzmanlık Sınavı ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavlarına girmeye hak kazanan herkes TOMER’e başvurabilir. TÖMER TIPDİL sınavı, sadece TUS ve DUS için gerekli yabancı dili ölçmek için yapılmaktadır. 

Adaylar sınav giriş belgelerini www.tipdil.ankara.edu.tr adresinden temin edebilirler.

Sınav süresi 150 dakikadır ve 80 soru vardır.Sınav puanları, sınava girildiği yıldan itibaren 5 yıl geçerlidir.Sınavlar İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerinde yapılacaktır.

Adayların sınava girebilmeleri için yanlarında giriş belgesi,nüfüs cüzdanı veya süresi geçerli pasaportlarının bulunması gereklidir.Nüfus cüzdanında soğuk damga basılı olmalı, adayın son iki yıl içinde çekilmiş bir fotoğrafı ve T.C Kimlik numarası bulunmalı; pasaportun süresi geçerli olmalıdır. Üzerinde, salon görevlisi tarafından kolaylıkla görülebilecek soğuk damga, son iki yıl içinde çekilmiş bir fotoğraf veya T.C Kimlik numarası bulunmayan nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaportlar kabul edilmeyecektir.Adayların sınav esnasında yanlarında databank vb. özel elektronik donanımlar,
kulaklık, telsiz, kablosuz iletişim sağlayan bluetooth, cep telefonu, çağrı cihazı vb. iletişim araçları ile görüntü kaydetmeye yarayan fotoğraf makinesi, kamera vb. araçları sınav süresince ve sınav sonrası binayı terk edene kadar kapalı konumda tutmaları zorunludur.


Kamupersoneli.net olarak sınava girecek bütün adaylara başarılar dileriz.