Sınavlar

Danıştay Müdür Yardımcılığı Sınavını İptal Etti

20 Mart’ta yapılan Eğitim Kurumları Müdür Yardımcılığı Sınavı iptal edildi.


Danıştay’dan yapılan açıklamaya göre 20 Mart’ta gerçekleştirilen ve 18 Nisan’da açıklanan eğitim kurumları müdür yardımcılığı sınavı, Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulmadığı gerekçesi öne sürülerek iptal edilmiştir.

Müdür Yardımcılığı sınavı İptal kararında, Anayasa’nın 42. Maddesinde yer alan, “eğitim ve öğretimin Atatürk İlkeleri ve İnkılapları doğrultusunda olması” gerektiğine dair madde öne sürüldü.

Atatürk İlkeleri Sorusu Yoksa Sınavda Yok

Danıştay’ın yayımladığı karara göre, Atatürk İlke ve inkılaplarından soru sorulmadığı sürece neredeyse hiçbir sınav yapılamayacak.

İnkılap Tarihi Anayasa Değişmediği Sürece Zorunlu

Danıştay’ın kararı Anayasa’nın 42. Maddesi öne sürülerek verildiği için Anayasa değiştirilmediği sürece ilk, orta ve yükseköğrenime ilave olarak eğitim kurumlarına yönetici atamalarında bile Atatürk İlkeleri ve İnkılap tarihinden soru sorulması zorunlu olacak.

Sevinçle Karşılandı

İlkokul, ortaokul, lise, üniversitelerde yer alan dersin, eğitim kurumlarına müdür yardımcısı olacak adaylar için de şart koşulması, dini eğitime karşı çıkan ancak bilimsel eğitimi savunduğunu iddia eden Eğitim-İş gibi ulusalcı çevreler tarafından sevinçle karşılandı.

Kamupersoneli.net  | Ankara

Bir Yorum

  1. SINAVDA BAŞARISIZ OLANLARIN SINAV İPTALİNİ İSTEMESİ ÇOK NORMAL

  2. Sonuçta İçindeki maddeler de oldukça onemliydi.Atatürk milliyetçiliğine bağlı laik demokratik …

  3. Bir soru için sınav mi iptal olur bu kabul edilemez

  4. Böyle haksızlık olamaz amaç inkılap sorusu değil ortalığı karistirmak

  5. Konularin dağılımı verilmişti başarısız olunca mi aklınıza geldi

  6. SORULARI BİZ Mİ HAZIRLADIK,SÖYLEDİLER DE ÇALIŞMADIK MI? İPTAL OLURSA HERKES MADDİ MANEVİ TAZMİNAT AÇSIN.SENDİKALAR HUKUKİ DESTEK VERSİN.İNSANLARLA BU ŞEKİLDE DALGA GEÇİLMEMELİ.EMEKLERİYLE ZAMANLARIYLA OYNANARAK RENCİDE EDİLMEMELİ KİMSE.SONUCU BEĞENMEDİK HOP BİR BAHANE HAYDİ İPTAL

  7. Sınav kılavuzu yayınlandığında aklınız neredeydi? Sorsaydınız… Bunun suçlusu biz miyiz? İnsanların sendikasına göre atama yapmayı bırakın artık. Sınavın iptal edilmesi emeğe saygısızlıktır….

  8. İPTAL OLMASI MÜMKÜN DEĞİL AMACINIZA ULASAMAYACAKSİNİZ SORULAR GAYET GEÇERLİDİR

  9. sınava çalışırken 1739 da milli eğitimin temel niteliklerinde hepsi var ayrıca genel kültürde ATATÜRK ile soru çıkar diye cephlerinden kardeşlerine kadar çalıştık. anayasa yine öyle . bu sınava çalışan ve geçen zaten Atatürk ilke ve inkılaplarına çalışmıştır.

  10. Barajı gecemediyseniz suçluyu sorularda aramayin

  11. BAHANE ARAMAYIN İPTAL YOOOOOKKKKK

  12. Sınav değil, kılavuzun ilgili maddesi iptal edildi. Lütfen başlığı değiştirin.

  13. Lutfen insanların emeğiyle dalga gecmeyin.Sınav gecerlidir ve sinavsiz torpille atanmak isteyenlerin ekmeğine yağ surmeyelim.

  14. Biz mud yardimciligi icicn uc dort ay calistim ve sinavi 90 puan alarak bu sinavi hak ettim kimse hakkimizi yemesin durust olalim milli egitim bakanligi bu ise elatmasini ve hakkimizin mutlaka yerine getirmesini uc bes kisinin baneleri ile kimsenin hakkini yemesinler biz kazanan ogretmenler olarak hepimiz atamizin izindeyiz kurmus oldugu cumhuriyeti savunan ogretmenlerimizi kimse cignemeye hakki yoktur daygilarimla