Sınavlar

Devlet Personel Uzman Yardımcılığı Giriş Yazılı Sınav Sonuçları Açıklandı

12 Mart 2016 tarihinde yapılan Devlet Personel Uzman Yardımcılığı Giriş Sınavı Yazılı Aşaması Sonuçları Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından açıklandı. Yazılı sınav sonucunda sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların listesi DPB tarafından açıklandı. Sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara sözlü sınavın yeri ve tarihi hakkında ayrıca bir tebligat gönderilmeyecek. 

Sözlü Sınava katılmaya hak kazanan adaylar ile sınavda başarılı olmayan adaylar aşağıda paylaşılacak linke tıklayarak sınavda aldıkları notları ve not ortalamalarını görebilirler. 

Devlet Personel Başkanlığı resmi internet sayfasından yapılan duyuru şu şekilde ; 

12/03/2016 tarihinde yapılan devlet personel uzman yardımcılığı giriş sınavı yazılı aşaması sonuçları belli olmuştur.

yazılı sınavda başarılı olarak sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların başarı sırasını ve ad-soyadını gösterir liste ek-1 de yer almaktadır.

yazılı sınavda başarılı olarak sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar ile sınavda başarılı olamayan adaylar t.c. kimlik numaralarını ek-2 de yer alan listeye girmek  suretiyle sınav konuları itibariyle almış oldukları notları ve not ortalamalarını kontrol edebilirler.

sözlü sınava katılmaya hak kazanan adaylara, sözlü sınavın yeri,günü ve saati hakkında ayrıca yazılı tebligat yapılacaktır.

not: devlet personel uzmanlığı yönetmeliğinin 14 üncü maddesinin ikinci fıkrası : yazılı sınavda başarılı sayılmak için sınav ilanında belirtilen konu gruplarından en az 50 puan alınması ve bunların ortalamasının en az 70 puan olması gerekir.