Sınavlar

DİB Aşere Takrib Kursunu Dışarıdan Okuyanlar İçin Belge Sınavı Duyurusu

Diyaner İşleri Başkanlığı, 5 Nisan 2017 tarihinde aşere takrib eğitimi alan adaylar için sınav açılmasına dair kararı resmi sitesinde açıkladı. Diyanet İşleri Başkanlığının konuya ilişkin duyurusu şöyle:

“Kendi imkânları ve özel gayretleriyle Aşere-Takrib eğitimi alıp Başkanlığımız “Hizmet İçi Eğitim Belgesi” ne sahip olmak isteyenler için sınav açılması Başkanlığımızca uygun görülmüştür.

Halen teşkilatımız bünyesinde ya da diğer kurumlarda çalışanlar ile serbest meslek sahibi olup Aşere-Takrib eğitimini tamamlayanlardan icazet belgesi sahibi olanlar istemeleri halinde “Hizmet İçi Eğitim Belgesi” sınavına katılabileceklerdir.

Bu itibarla;

1. Sınav, yazılı ve sözlü yapılacaktır.

2. Adaylar sınava gelirken icazet ve hafızlık belgelerini yanlarında bulunduracaklardır.

3. Hafızlık ve Aşere-Takrib İcazet belgesi olmayanların müracaatı kabul edilmeyecektir.

4. Sınav yeri, tarihi ve sınav safahatıyla ilgili bilgiler bilahare Başkanlığımız Web sayfasından duyurulacak olup ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

5. Başkanlığımız personelinden Hafızlık ve İcazet belgelerine sahip olanların müracaatları alınarak, 02 Mayıs 2017 tarihine kadar DİBBYS (EHYS) Hizmet İçi Eğitim Modülünde açılan “Aşere-Takrib Kursunu Dışarıdan Okuyanlar İçin “Belge” Sınavı” bölümüne yetkililerce girişleri yapılacaktır. Ayrıca belge ve dilekçeleri Başkanlığa gönderilmeyecektir.

6. Başkanlık Personeli dışından müracaat edenler müracaatlarını il müftülüklerine yapacaklardır. Müracaat sırasında dilekçe ekine icazet ve hafızlık belgelerinin bir sureti ile nüfus kâğıdı sureti eklenecektir. Dilekçelerde daimi ikamet adresleri ile iletişim bilgileri mutlaka bulunacaktır.

7. Başkanlık Personeli dışından müracaat edenlerin belge/bilgileri il müftülüklerince Başkanlığımız Egitim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne posta ile ayrıca, hizmetiçiegitim@diyanet.gov.tr e-posta adresine gönderilecektir. 

EĞİTİM HİZMETLERİ GENEL MÜ​DÜRLÜĞÜ”

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA