Sınavlar

Diyanet İşleri Başkanlığı 550 Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları Açıklandı

Diyanet İşleri Başkanlığı 550 Sözleşmeli Personel Alımı Sonuçları Açıklandı ! Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) resmi internet sitesinden “2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavı (SÖZPER-2016) Sonuç ve Tercih Duyurusu” yapıldı.  Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü resmi internet sayfasından yapılan “2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı Sözlü Sınavı (SÖZPER-2016) Sonuç ve Tercih Duyurusu” ‘na aşağıdan göz atabilirsiniz ; 


2016 Yılı 4-B Sözleşmeli İmam-Hatip Alımı (SÖZPER-2016) Sözlü Sınavına katılan adaylar sözlü sınav sonuçlarını Başkanlığımız DİBBYS programındaki https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/​ adresi üzerinden öğrenebileceklerdir.

Sözlü sınav sonucuna göre ilan edilen kontenjan sayısına girerek tercih yapmaya hak kazanan adaylar tercih işlemlerini18.05.2016 ile 23.05.2016 tarihi saat 23:59:59’a kadar Başkanlığımız DİBBYS programındakihttps://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/​ adresi üzerinden yapacaklardır.

Adaylar yerleştirme sonuçlarını https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/​​ adresi üzerinden24.05.2016 tarihinde öğrenebileceklerdir.
Tercihlere yerleştirme işlemleri sözlü sınav başarı puanı en yüksek olandan başlamak suretiyle Başkanlığımızca bilgisayar ortamında gerçekleştirilecektir. Puanların eşit olması durumunda KPSS puanı yüksek olana, onunda eşit olması halinde KPSS’ye katıldığı öğrenim belgesinin mezuniyet tarihi önce olana, bu süreninde eşitliğinde doğum tarihi önce olana öncelik verilecektir. 
Tercih yaptığı halde tercihlerine yerleşemeyen adaylar, ait olduğu kontenjan grubunda münhal kalan yerlere Başkanlıkça re’sen yerleştirilecektir.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri, Gündemden gelişmeler ve çok daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.