Sınavlar

e-ALES Deneme Sınavı Başvurularında Son Günler!

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi2nin (ÖSYM) 6 Ocak 2017 tarihinde yayımladığı duyuruyla beraber e-ALES için başvurular başlamıştı. Peki e-ALES başvuru tarihinde son gün ne zaman?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 28 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan e-ALES deneme sınavı başvuruları hâlen devam ediyor. Sınava girecek adaylardan ise 20 TL sınav ücretini alınacak ve sınav başvurusu tamamlanmış olacak. Peki e- ALES alakalı detaylar neler?

KONU İLE ALAKALI OLARAK ÖSYM TARAFINDAN YAPILAN AÇIKLAMA GELDİ

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi2nin (ÖSYM) tarafından açıklama şu yönde:

” e-ALES 11 Şubat 2017 tarihinde elektronik ortamda yapılacağından, isteyen adayların sisteme aşinalık kazanmasını sağlamak için 28 Ocak 2017 tarihinde Ankara’da Esenboğa e-Sınav Merkezi’nde saat 14:30’da “e-ALES Deneme Sınavı” uygulanacaktır. e-ALES Deneme Sınavına başvurular, 6-18 Ocak 2017 tarihleri arasında aşağıda bağlantısı sunulmuş olan https://odeme.osym.gov.tr/ adresinden yapılacaktır. Deneme Sınavı ücreti 20 TL olup, sınav sonuçları ALES puanı yerine kullanılamayacaktır. 2017 e-ALES Deneme Sınavına başvuran adaylar aynı zamanda e-ALES ve diğer e-YDS’lere de başvuruda bulunabilecektir.” ifadelerine yer verildi.