Sınavlar

Ehliyet Alacaklar Dikkat ! Teori Sınavlarında Yeni Sistem Geliyor

TEORİ SINAV SORULARINDA DEĞİŞİKLİK

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ehliyet alacak adaylara uygulanan teori sınavının soruları, yeni mevzuata göre güncellendi. 

Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan yönetmelik değişiklikleri doğrultusunda Trafik Mevzuatı Komisyonu tarafından ehliyet alacaklar için uygulanacak teori sınavı soruları, güncel öğrenim programlarına uygun olarak yeniden düzenlendi ve farklı soru teknikleri ile görsellerden faydalanılarak yeni sorular oluşturuldu.

ÇIKMIŞ SORULARLA KARŞILAŞMA ORANI DÜŞÜRÜLECEK

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ehliyet sınavı soru havuzuna eklemeler yapıldı. Soru eklemeleri yapılarak sayı 3 bin 250’ye çıkarıldı. Milli Eğitim Bakanlığının soru havuzu geliştirme çalışmaları devam ederken soru sayısının yükseltilmesi farklı soru teknikleri ve şekilli soruların eklenmesiyle sürücü adaylarının daha önceki sınavlarda çıkmış sorularla karşılaşma ihtimali de düşürüldü.

EHLİYET SINAVI SORU DAĞILIMI

Ehliyet sınavlarında adaylara ilk yardım ve sağlık bilgisi testinden 12 soru, trafik ve çevre bilgisi dersinden 23 soru, motor ve araç tekniği bilgisinden 9 soru, trafik adabı dersinden 6 soru olmak üzere sürücü adaylarına 50 soru yöneltilecek.

Kamupersoneli.net – ANKARA