Sınavlar

Güzel Sanatlar ve Spor Liseleri İçin Yetenek Sınavı Tarihleri Açıklandı

Güzel sanatlar lisesi ile ile spor liselerine başvurular 20-29 Haziranda e-posta yoluyla ya da doğrudan ilgili okul müdürlüklerine yapılabilecek.


Spor liseleri ve Güzel Sanatlar liselerinin 9. Sınıflarına öğrenci alınması ile ilgili illere yazı gönderildi. Gönderilen yazıya göre, spor ve güzel sanatlar liselerine başvurular 00 Haziran’da başlayacak ve 29 Haziran’a kadar devam edecek. Başvuruda bulanacak olan öğrenciler başvurularını e-posta yoluyla ya da doğrudan ilgili okulların müdürlüklerine müracaat edebilirler. Okul müdürlüklerince başvurulan alanlarda sınava girecek olan öğrenci listeleri 30 Haziran-4Temmuz arasında ilgili okullarda ve okulların internet sitelerinde duyurulacaktır.

İlgili okullara öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı, bölümler bazında 11-15 Temmuz tarihleri arasında tek aşamalı olarak komisyonlar tarafından düzenlenecek. Yetenek sınavında 50 puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılacaklar ve değerlendirmeye alınamayacaklar. Yetenek sınavında 50’nin üzerinde puan alan öğrenciler, yetenek sınavının yüzde 70´i ile yüzlük sisteme dönüştürülen ortaöğretime yerleştirme puanının yüzde 30´u alınarak 100  tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre sıralanacaktır.

Listeler 15 Temmuz´da ilan edilecek. 

Sıralama alınan en yüksek puandan aşağıya doğru yapılacak olan sıralamaya göre, bölümler bazında belirlenen kontenjan sayıları kadar asil ve yedek liste, 15 Temmuz gününde mesai saati bitiminde okulda ve okulun internet sayfasında duyurulacaktır. Sıralamaya giren öğrencilerin kayıtları, 18-19 Temmuz tarihlerinde e-okul sistemi üzerinden yapılacak.

Kayıtların bitimi sonrasında açık kontenjan bulunması halinde, yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilip 20 Temmuz´da okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilerek ayrıca öğrenci velilerine bildirim yapılacak. Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 21 Temmuz günü yapılacak. Açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlarına devam edilecek ve 22 Temmuz günü kayıt işlemleri tamamlanacak. Bu okullara kayıt yaptıran öğrencilerden, tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaklar.

Kamupersoneli.net |  Ankara

Bir Yorum

  1. bu sınavı geçek gerisi yalan gidene yol ver ki gelen ayakta kalmasın

  2. başvuru başlamışmı üstelik ben kesı olarak spor yaızcam hocalrıam görcem bu pazarresi

  3. ben sınav kayıt tarihlerini atlamışım bu tarihlerde ek kayıt falan varmı

  4. 2018 de nezaman başlıyacak sınavlar tarihleri ne zaman

  5. güzel sanatlar lisesi 9. sinif resim bolümü ne zaman yapılacak

  6. Ben niksar'dan Taha beydüz imam hatip ortaokuluna gidiyorum ve ben Tokat spor lisesine geleceğim başvuru tarihi ne zaman
    Şey hemen geri dönerseniz sevinirim.

  7. 2018 diğimi geçerli ve 8.sınıflar için de gecerlimidir.

  8. Arkadaşlar başvurular dün başladı ama ben nasıl yapıldığını anlamadım

  9. Ben defne iplikci kızıltepe spor lisesi ne zaman sınavı başlıyor