Sınavlar

İkinci YÖKDİL Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak? İtirazlar Nasıl Yapılacak?

Binlerce aday tarafından 9 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilen ikinci YÖKDİL sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı araştırılmaya başlandı. Birinci YÖKDİL sınav sonuçları sınavdan 20 gün sonra açıklanmıştı. YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanması ise YÖK’ün yoğunluk durumuna göre değişiyor.

Konu ile ilgili olarak “YÖKDİL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?”, “YÖKDİL sınav sonuçlarına nasıl itiraz edilir?” sorularını kamupersoneli.net olarak yanıtlıyoruz. 

YÖKDİL SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yukarıda da belirttiğimiz üzere YÖKDİL sınav sonuçlarının açıklanma tarihi YÖK’ün yoğunluk durumuna göre değişiyor. Ancak geçtiğimi ay yapılan birinci YÖKDİL sınav sonuçları sınavın yapıldığı tarihten 20 gün sonra açıklanmıştı. Bu kapsamda ikinci YÖKDİL sınav sonuçlarının aynı süre dilimine açıklanması bekleniyor.

YÖKDİL SINAVINA NASIL İTİRAZ EDİLİR?

Sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağını araştıran adaylar sınav sonuçlarına nasıl itiraz edileceğini de araştırıyor. Sınav sonuçları açıklandıktan sonra itirazlar sınav takviminde belirtilen tarihler arasında, yokdil.yok.gov.tr üzerinden çevrimiçi olarak erişilen Sınav İtiraz Formu vasıtasıyla yapılacaktır.

Ayrıca adayların itirazları geçerli olması için her bir itiraz türü için ilgili sistem üzerinden 10 TL ücret ödemeleri gerekmektedir. Ayrıca adayların söz konusu formu eksiksiz ve doğru şekilde doldurması, onaylaması, çıktısını alması, imzalaması ve ıslak imzalı bu formu, üzerinde belirtilen adrese, itiraz süresi içinde ulaştırması gerekmektedir. Belirtilen adrese herhangi bir sebeple zamanında ulaşmayan veya başka kanallardan yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum