Sınavlar

İSG 2.Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak? Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

İşçilerin, iş kazalarına uğramalarını engellemek, güvenli bir çalışma ortamı sağlamak amacıyla alınan tedbirlere iş güvenliği denir. İş ortamında bu tedbirlerin alınması için görevlendirilen kişiler ise İş Bilgisi Uzmanı unvanıyla hizmet verir. İş Güvenliği Uzmanları Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan sınav neticesinde görevlendiriliyorlar.

2016 İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlık Sınavının 2.dönemi için başvuru işlemleri, 11 Ekim- 27 Ekim 2016 tarihleri arasında Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) üzerinden yapılmıştı. Adaylar başvuru işlemleri için 150 TL ödeme yaptılar. 

2016 İSG 2.Dönem Sınavı Ne Zaman Yapılacak?
İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlık Sınavı, 3 Aralık 2016’da  Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Van’da yapılacak.

İSG 2.dönem sınavı 09.30‘da başlayacak ve 75 dakika sürecek. Sınav 5 ayrı sertifika programı alanında yapılacak. Sınavın yapılacağı sertifika programları şöyle:
* İş Yeri Hekimliği
* C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
*  B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
* A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı
* Diğer Sağlık Personeli

2016 İSG 2.Dönem Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?
3 Aralık 2016’da yapılacak olan İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü İşyeri Hekimliği ve İş Güvenliği Uzmanlık Sınavı sonuçları, ÖSYM’nin sınav takvimine göre 15 Aralık 2016’da açıklanacak. 

Kamupersoneli.net|ANKARA