Sınavlar

İşitme Engelliler İçin e-Sınav Yarın Yapılacak

 İşitme Engelliler için yapılacak olan ilk “e-sınav” yarın yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüzlerce sorunun işaret diline çevrildiği ve videolu çekimlerinin yapıldığı, işitme engelli adaylara yönelik yapılacak olan ilk elektronik sınav yarın başkent Ankara’da gerçekleşecek. Anadolu Haber Ajansı muhaberinin bakanlık yetkililerinden aldığı bilgiye göre, MTSKS, yılda 6 defa kağıt kalem kullanmak suretiyle ve pazartesi günleri hariç e-sınav uygulaması biçiminde yapılıyor.  MTSKS’ya engelliler de girebiliyor.

İşitme Engelliler Fedarasyonunun Milli Eğitim Bakanlığı’na yaptığı başvuru sonucunda, MTSKS’de işitme engelli adayların sınav uygulamalarından kaynaklı sorunların çözümü için çalışmalar başlatıldı. Söz konusu çalışmalar kapsamıdan işitme engelliler için sorular işaret diline çevrildi. Adaylara video olarak gösterilecek. Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgilere göre bakanlık, bu sene içerisinde 17 şehirde; e-sınav salonlarında işitme engelli adayların başkente gelmelerine gerek kalmadan sınava alınabilmeleri için çalışmalarına devam ediyor.

Kamu haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri ve daha fazlası kamudan haberlerin merkezi kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek gelişmelerden ve çok daha fazlasından haberdar olabilirsiniz.

Kamupersoneli.net – Ankara