Sınavlar

LYS 2. Değerlendirme Sınavı Yayımlandı

12. Sınıf ve mezunlara yönelik olarak yapılan destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında Değerlendirme sınavı hazırlamıştır.

Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına katılmaya devam eden 12. sınıf ve mezun öğrencilerine yönelik olarak yapılan Değerlendirme Sınavları yüz binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleşmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yıllarında, öğrencilerin genel başarı düzeylerini ölçmek ve sınavlarına hazırlanmalarını desteklemek için Temel Eğitim, Orta Öğretim ve Üniversite Hazırlık düzeylerinde Kazanım Kavrama Testleri ve Değerlendirme Sınavları hazırlanmıştır.

Milli Eğitim bakanlığı tarafından hazıralanan ve 12. sınıf ile mezun öğrencilere yönelik uygulanan “LYS 2. Değerlendirme Sınavı” yayımlanmıştır. Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına kayıtlı öğrenciler EBA şifreleriyle sisteme giriş yapabileceklerdir. Kurslara kayıtlı olmayan öğrenciler için ise sınavın PDF’lerini  web sayfasından indirip kullanabileceklerdir. MEB’in tüm sınıf düzeylerinde hazırlamış olduğu bütün Kazanım Kavrama Testleri ve Değerlendirme Sınavlarına  Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet adresinden ulaşılabilmektedir.