Sınavlar

Mahkeme, YÖK'ün Sınav İptali Kararını Geçersiz Saydı

12 Mart 2017 tarihinde yapılan YGS’ye kol saati ile girdiği için sınavı geçersiz sayılan öğrenci, konuyu mahkemeye taşıdı.

Mahkemeye başvuran öğrenci:  “Kendisine bir uyarı yapılmadığı, saatin kopya çekmeye muktedir hiçbir özelliğinin olmadığı ve YÖK’ün sınav iptalinin hukuka ve mevzuata aykırı olduğu” gerekçesiyle yürütmenin durdurulmasını talep etti.

Star’ın haberine göre; Ankara 12. İdare Mahkemesi, 2577 Sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca karar verdi. YÖK tarafından alınan önlemlerin kopya çekilmesini engellemek amacıyla alındığı belirten mahkeme kararında: “Bu durumda salt saat ile sınava girmiş olması dışında, kopya çektiğine veya sınav sonucunun objektif olarak değerlendirilmesini engelleyecek şekilde hal ve hareketler içerisinde olduğuna ilişkin herhangi bir tespit bulunmayan davacının sınavının geçersiz sayılmasına ilişkin dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varılmaktadır” denildi.

YÖK’ün sınavı geçersiz sayma işlemini iptal eden mahkeme, yargılama giderleri ve avukat giderlerinin Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından ödenmesine karar verildi. 

KAMUPERSONELİ.NET – ANKARA