Sınavlar

Öğrenciler Dikkat! 2017 YGS Başvuruları Başlıyor

Lise öğreniminden Üniversite öğrenimine geçişte uygulanan sınavların ilk aşaması olan YGS için başvuru süreci başlıyor. 2017 yılında uygulanacak olan YGS’nin başvuru tarihleri ÖSYM sınav takvimi dolayısıyla açıklanmıştı. YGS, 12 Mart 2017 tarihinde uygulanacak. İlgili sınav sonuçları ise 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak. 

YGS’ye Kimler Başvuru Yapabilir?
2017-2018 öğretim yılında ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme veya ilgili kurumlarca yapılacak özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adaylar, 2017-ÖSYS’ye başvuru yapmak zorundadır.

Öğrenim durumları aşağıdakilerden birine uyanlar 2017-ÖSYS’ye (sınavsız geçiş dâhil) başvurabilirler:

– 2016-2017 öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının (lise veya dengi okullar, açık öğretim lisesi) son sınıfında okumakta olan öğrenciler
– Ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar
– Ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar
– Ortaöğrenimlerini yurt dışında tamamlayıp durumları yukarıdakilerden birine uyanlar

2017-ÖSYS’de, YGS’ye girmeden sadece sınavsız geçiş hakkından yararlanmak isteyen adaylar da 2017-ÖSYS başvurularını süresi içinde yapmak zorundadırlar.

YGS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

2017 YGS başvurusu yapacak olanlar için iki ayrı seçenek bulunuyor. YGS başvurusunda bulunacak olan ve halen öğrenci olanlar okul müdürlükleri sayesinde veya ÖSYM bürolarından başvurularını yapabilirler. Ayrıca diğer bir seçenek olan ” ais.osym.gov.tr ” web adresi üzerinden başvuru yapılabilmektedir. 

Sınav başvuru ücretleri ise ÖSYM tarafından yayınlanacak olan ‘ başvuru kılavuzunda ” belirtilen bankalara yatırılacaktır. 

YGS Başvuruları Ne Zaman? 

2017 yılında ÖSYM tarafından uygulanacak olan YGS başvuruları 4 Ocak 2017 tarihinde başlayacak ve 18 Ocak 2017 tarihine kadar devam edecektir. 

2017 YGS başvurularının ÖSYM tarafından alınmaya başlandığında anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız KAMU PERSONELİ Android veya İOS uygulamamızı indirebilirsiniz. 

KAMUPERSONELİ.NET