Sınavlar

ÖSYM Başkanı :" LYS 2017 Yılından İtibaren İlçelerde Yapılabilir"

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir, Lisans Yerleştirme Sınavı hakkında bir veliye açıklamalarda bulundu. Bilindiği gibi LYS sadece il merkezlerinde yapılıyor , fakat yapılan çalışmalar sonrasında 2017 yılından itibaren LYS ilçelerde de yapılabilecek.

LYS Heyecanına Birde Yol Stresi Ekleniyor

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde ikamet ettiği öğrenilen Ersoy Kocak, Arkadaşlarının LYS’ye giren çocuklarının sınav için il merkezine gidişlerinde yaşadıkları stresi görünce Ölçme, Seçme ve Yerleştirme (ÖSYM) merkezine durumla alakalı bir amil attı ve İskenderu’nda da salon açılarak söz konusu sınavın yapılabilmesi için talepte bulundu.

Cevap Başkandan Geldi

YGS’nin ve açık öğretim sınavlarınında sorunsuz bir biçimde ilçede yapıldığını dile gegiren Kocak’a müjdeli cevap ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ömer Demir’den geldi. Söz konusu cevapta ; “2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 2880 sayılı kanunla değiştirilen 10’uncu ve 45’inci maddeleri uyarınca YÖK, yükseköğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme esaslarını belirleme yetkisine sahip. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 24.12.2015 tarihli toplantısında yayımlanması ve uygulanması kabul edilen 2016 ÖSYS kılavuzunda 2016 LYS’lerin sadece il merkezlerinde yapılması uygun görüldü. Bu sebeple, 2016 yılında İskenderun ilçe merkezinde Lisans Yerleştirme Sınavları yapılması mümkün değil. LYS’lerin 2017 yılından itibaren ilçe merkezlerinde yapılması ile ilgili bazı çalışmalar yürütülmekte olup, bu çalışmalar neticesinde belirlenecek olan ilçe merkezlerinde LYS’lerin yapılması, ilgili kurulların değerlendirilmesine sunulacak” denildiği öğrenildi.

Kamudan haberler, gündem haberleri, son dakika gelişmeleri ve çok daha fazlası için kamu haberlerinin merkezi kamupersoneli.net’i takip etmeye devam edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara