Sınavlar

ÖSYM'den 2016 TUS, DUS, STS Diş Hekimliği, Tıp Doktorluğu Sonuçlarının Açıklanmasına İlişkin Açıklama !

25 Eylül 2016’da yapılan 2016 TUS, DUS, STS Diş Hekimliği, Tıp Doktorluğu sınavlarının sonuçları hala açıklanmadı. Sınava giren adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağı merakla beklerken, Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), sınav sonuçlarının açıklanmasıyla alakalı açıklamayı web sitesi üzerinden yayınladı.

ÖSYM’den gelen açıklamaya göre; 25 Eylül’de yapılan sınavların bazı sorularına yapılan itirazler nedeniyle incelemeler sürüyor. Soruların iptal edilmesi için açılan davalar sonuçlanır sonuçlanmaz da sınav sonuçları açıklanacak.

ÖSYM’nin sınav sonuçlarının açıklanmasına ilişkin duyurusu şöyle:
“25 Eylül 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2016-DUS, 2016-STS Diş Hekimliği, 2016-TUS Sonbahar Dönemi, 2016-STS Tıp Doktorluğu (Sonbahar Dönemi) madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış, itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup 2016-DUS Klinik Bilimleri Testindeki 22.ve 42. sorunun iptal edilmesine, 2016-DUS sınavı ile ilgili alınan bu kararın sınav sorularının da aynı olması nedeniyle 2016-STS Diş Hekimliği için de uygulanmasına, 2016- TUS (Sonbahar Dönemi) Temel Tıp Bilimleri Testindeki 47. sorunun iptal edilmesine, alınan bu kararın sınav sorularının da aynı olması nedeniyle 2016-STS Tıp Doktorluğu (Sonbahar Dönemi) için de uygulanmasına, soru iptali için açılan davalarda mahkemece uygulamaya yönelik bir karar verildikten sonra sınav sonuçlarının açıklanmasına karar verilmiştir.

Adayların bilgisine saygıyla sunulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI” 

Kamupersoneli.net