Sınavlar

ÖSYM'den LYS Fen Bilimleri Soru ve Cevap Kitapçığının Açıklanması Hakkında Duyuru

 LYS-2 Fen Bilimleri Sınavı tamamlandı. Tüm sene boyunca üniversite hayali ile sınavı bekleyen adaylar sınavdan çıktı ve ÖSYM tarafından soru ve cevap kitapçıklarının açıklanmasıbı bekliyorlar. Peki ÖSYM LYS-2 oru ve cevap kitapçıklarını ne zaman açıklayacak?

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS), adayların bugün girdiği LYS-2, LYS-5 ve yarın girecekleri LYS-3 oturumlarının soru ve cevapları yarın saat 16.30’da yayınlanacak.

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, bugün üniversite adaylarının girdiği LYS-2 fen bilimleri sınavı, LYS-5 yabancı dil sınavı ile yarın yapılacak LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavının soru ve cevapları, saat 16.30’dan itibaren ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlanacak. 

Bu arada, sınavın soru ve cevaplarının basın kuruluşlarıyla paylaşılmayacağı, soruların telif hakkının ÖSYM’ye ait olduğu ve ÖSYM’nin yazılı izni olmadan soruların görsel ve işitsel ortamda kullanılamayacağı da bildirildi.

LYS-2 Fen Bilimleri sınavının tamamlanmasından sonra aynı gün saat 14.00’da LYS Yabancı dil oturumu başladı. Lisans Yerleştirme Sınavlarının sonuncusu olan LYS-3 Edebiyat-Coğrafya-1 sınavları ise 26 Haziran 2016 saat 10.00’da başlayacak. ÖSYM tarafından sınav soru ve cevap kitapçıkları hakkında açıklamanın LYS-3 testinin bitmesinden sonra açıklanmaı bekleniyor. Sorular açıklanır açıklanmaz aşağıda bulunan link aktif olacaktır.

LYS-2 Fen Bilimleri Sınav Soru ve Cevap Kitapçıkları İçin Tıklayın ( Link Aktif Değildir)

ÖSYM tarafından sonuçlar açıklanır açıklanmaz sonuçları cep telefonunuza bildirim olarak almak için kamupersoneli.net android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Kamupersoneli.net  | Ankara