Sınavlar

ÖSYM 'den Sınavlar için "AJAN" Görevi

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)  Başkanlığı sınav binalarında sınavların organizasyonunu ve uygunluğunu gözlemlemek maksadıyla aday olarak sınava girmek üzere ÖSYM sınav Gözlemcisi görevlendirmesi yapmaktadır.

ÖSYM Sınav Gözlemcisi olarak görev almak isteyen görevlilerin tercihleri görevli İşlemleri Sistemi (GİS) üzerinden toplanacak ve merkezi olarak görevlendirme yapılacaktır. Görevlendirme sonrasında görevliler, sınav günü aday olarak atandıkları binaya giderek sınava girecek ve sınavdan sonra bu sınava ilişkin gözlem, değerlendirme ve önerlerini kapsayan bir raporu en geç sınavı izleyen ikinci iş günü saat 12:00’a kadar elektronik ortamda ÖSYM Başkanlığına ulaştırılacaktır. ÖSYM Sınav Gözlemcileri bu görevlerini yerine getirirken sadece aday olarak sınava gireceklerinden sınavın uygulamasına ve organizasyonuna herhangi bir müdahelede bulunmayacaktır. ÖSYM ‘nin söz konusu uygulaması hakkında haberler daha önce de çıkmıştı.

ÖSYM sınav salonlarına ajan yerleştirecek şeklindeki haberlerden sonra ÖSYM tarafından ilk kez bu derece açıklayıcı bir duyuru geldi. Söz konusu uygulama ve sınav görevi hakkındaki düşüncelerinizi bizlerle ve diğer ziyaretçilerimizle paylaşabilirsiniz.