Sınavlar

ÖSYM'nin Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi ! 2016 LYS Sınavında Şifreleme Skandalı

 ÖSYM’den Yine Yeni Yeniden Skandal !

25 Haziran 2016 tarihinde gerçekleşen LYS Fen Bilimleri oturumunda bulunan Kimya testinde önceki senelerde görülen şifreleme skandalının bir benzerinin olduğu ortaya çıktı. Milliyet gazetesi yazarı ve eğitim uzmanı Sn. Abbas Güçlü’nin iddiasına göre önceki senelerde ÖSYM sınavlarında çok fazla rastlanan şifre skandalına benzer bir algoritmik sıralama ile karşılaşıldı. Şifreyi bilen kişi hiç kimya bilmese bile tüm soruları rahatlıkla cevaplayabiliyor. 


ÖSYM’nin internet sitesinde de bulunan soru kitapçığındaki sorulara bakıldığında verilen seçenekleri I, II, II şeklinde sıraladığınızda 8 sorunun doğru cevabına kolaylıkla ulaşmak mümkün.  

Söz konusu şifreyi bilmeniz tıp, eczacılık, mühendislik gibi bir çok fakültenin kapısını arlaamanızda yardımcı olabiliyor.  Uzmanlardan alınan bilgilere göre LYS Yabancı Dilde bulunan almanca testi içerisindeki 2, 7, 9, 11, 42, 44, 46, 49, 55, 56, 57, 58, 60, 61, 63, 67 ve 77 soruların iptal edilmesi gerekiyor.



ÖSYM Başkanı Ömer Demir, Kimya sorularında gözlemlenen şifreleme konusunda : “Bu bizim kusurumuz, gelecek yıl, bu durumu da göz önünde bulundurarak, çok daha sıkı kontroller yapmamız gerekiyor” dedi.

Demir İddialarla ilgili olarak ;

-30 Kimya sorusu, 450 soru içinden tesadüfi yöntemle seçiliyor. Soruları daha sonra kimsenin görmesi mümkün değil.

– Tesadüf olabilir ama bu kadar tesadüf de normal değil. Olup bitenleri araştırıyoruz.

– Almanca sorularıyla ilgili yanlış iddiaları da hafta içerisinde toplanacak yönetim kurulunda ele alınacak ve gerekli açıklama yapılacak.


Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum

  1. ÖSYM her sene 2 milyon öğrencinin hakkını yemeden doyamıyor