Sınavlar

Sağlık Bakanlığı Kimya Mühendisi ve İnşaat Mühendisi Ünvan Değişikliği Sınavı

 Yargı Kararı nedeniyle tekraralanacak olan Sağlık Bakanlığı Kimya ve İnşaat Mühendislikleri Ünvan Değişikliği Sınavı  . Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce yapılan ve yargı kararı nedeniyle yenilenecek olan unvan değişikliği sınavının tarihi 28 Mayıs 2016 olarak belirlendi. Söz konusu sınav Ankara’da yapılacak. Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesinden sınav hakkında bilgilendirmeler yapıldı. 28 Haziran 2015 tarihinde yapılan sınav için sınav ücreti yatıran adaylar tekrar sınav ücreti yatırmayacak. Sınav için giriş belgeleri 23 Mayıs 2016 tarihinde adaylara tebliğ edilecek.


Kimya Mühendisi

Kimya Mühendisi Sınav konuları ; Termodinamik , Kimya mühendisliği termodinamiği- Fizikokimya,  Kimyasal reaksiyon mühendisliği , Mühendislik ekonomisi , Kimyasal teknoloji , Akışkanlar mekaniği , Isı aktarımı ,Kütle aktarımı olarak belirlendi.

İnşaat Mühendisi

İnşaat Mühendisi sınav konuları ise şu şekilde ;  Yapı ve Mekanik (statik, dinamik mukavemet, yapı statiği, betonarme, yapı dinamiği, çelik) , Geoteknik (Zemin mekaniği ve temel inşaatı), Hidrolik , Malzeme , Yapı Yönetimi, Yapı Maliyeti ve Metraj , Ulaştırma , Yapı Teknolojileri – Yapı Bilgisi.  Sınavda adaylara toplam çoktan seçmeli (5) 50 soru sorulacak ve sınavın toplam 60 dakika süreceği bildirildi.

Kamu haberleri, Sağlık Personeli haberleri ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde. Kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirerek, gelişmelerden ve diğer tüm duyurulardan haberdar olma fırsatına sahipsiniz. Kamu Personeli ‘ni sosyal medya sitelerinden takip etmek için sayfanın sağ üst köşesinde bulunan sosyal medya ikonlarını takip edebilirsiniz.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum