Sınavlar

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı için Yazılı Sınav Yapacak

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Alımı için Sınav Yapacak  

Sayıştay Başkanlığı’nın Sayıştay Denetçi yardımcısı alımı için sınav yapacağı öğrenildi. ÖSYM Sınav takvimine de giren ilgili sınav için öncelikle bir eleme sınavı yapılacak.


Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı Başvuruları Ne Zaman Başlayacak?

Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavı 2016-Sayıştay Eleme için başvurular 20 Eylül 2016 tarihinde başlayacak ve 29 Eylül 2016 tarihine kadar başvuru işlemleri devam edecek.

Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Elemelerin yapılabilmesi için gerekli sınav 30 Ekim 2016 tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Sınav sonuçları ÖSYM resmi internet sayfasından ve Sayıştay Başkanlığı resmi internet sitesinden 18.11.2016 tarihinde ilan edilecek.

Denetçi Yardımcısı Adaylığı Yazılı Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

 Elemelerden sonra yapılacak olan Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Yazılı Sınavı 2016-Sayıştay Yazılı sınavı 10.12.2016 ile 11.12.2016 tarihleri arasında yapılacak. Sayıştay Başkanlığı Denetçi Yardımcısı olmaya hak kazanan adaylar 27 Ocak 2016 tarihinde ÖSYM tarafından ilan edilecek. Sınavla ilgili tüm detaylar yakın zamanda açıklanacak. Sınava başvuru şartları ve diğer detaylar açıklandığında haberdar olabilmek için kamupersoneli.net’in android uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

Son yapılan Sayıştay Başkanlığı Denetçi Yardımcısı Yazılı Sınavına Göre Konu Dağılımı Şu Şekilde;
-Eleme sınavı
-Genel Yetenek(34 soru)
-Genel kultur(26 soru)
-Alan bilgisi(iktisat 30 soru, maliye 30 soru, hukuk 30 soru)

Kamu personeli alım haberleri, gündem haberleri, son dakika haberleri, Sayıştay Başkanlığı haberleri ve duyuruları ve çok daha fazlası kamupersoneli.net adresinde.

Kamupersoneli.net | Ankara

Bir Yorum