Sınavlar

TEOG Sonuçları Açıklanıyor

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Temel Öğretimden Orta Öğretime geçiş sınavının sonuçları belli oluyor. TEOG sınavına giren öğrencilerin meraklı bekleyişi devam ederken sonuçların ne zaman açıklanacağı henüz belli değil. Diğer yandan öğrencilerin TEOG sınavından istedikleri puanı alarak daha liselerde okumak hedefleri arasına girmiş durumda.

SINAV TAKVİMİ 

8’inci sınıf I.Dönem sınav tarihi: 23-24 Kasım 2016

Mazeret Sınavı Tarihleri:
17-18 Aralık 2016

Sınav Sonuçlarının İlanı:
Ocak 2017(günü belirli değil)

TEOG SINAVI NEDİR?

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sisteminin kısaltışmış adıdır. Bu yeni sistemin bazı aldığı sınıflara göre 6, 7 ve 8. sınıflarda 6 dersten 6 ayrı sınavlara girecek ve ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanına eklenmiş yılsonu başarı puanlarının ortalaması ile liselere yerleşme olanakları sağlanacak.

6 temel ders için (Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji, TC İnkılap Tarihi, Yabancı Dil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) öğretmeninin sene içerisinde düzenlediği sınavlardan biri merkezi olarak düzenlenecek. 3 sınavı olan derslerin 2. sınavı, 2 sınavı olan derslerin 1. sınavı merkezi olarak gerçekleşecek. Bu sınavlardan aldığın sonuçlar doğrultusunda ağırlıklandırılmış merkezi sınav puanları hesaplanacak.

6, 7 ve 8. sınıflarda 1. ve 2. dönem sonunda girilen bütün sınavlar baz alınacak ve yıl sonu başarı puanların hesaplanacak bu puan öğrencinin liseye yerleşme puanını derin etkileyecek.
Her öğrenci sınavlara kendi okulunda girecek ve sorular çoktan seçmeli (4 seçenekli) olacak. Yanlışların doğruları etkilemeyecek.

Kamupersoneli.net | ANKARA