Sınavlar

TÖMER TIPDİL Sınavına Kimler Başvuru Yapabilir ?

Ankara Üniversitesi tarafından uygulanacak olan TÖMER TIPDİL sınavı 11 Mart 2017 tarihinde İngilizce, Almanca, ve Fransızca dillerinden yapılacak.

Adaylar bir dönemde, yalnız bir yabancı dilden sınava girebilecektir. Bu diller için sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

Başvurular Ne Zaman Alınacak ? 

TÖMER TIPDİL sınavı başvuruları 30 OCAK 2017 tarihinde alınmaya başlanacak ve başvurular 10 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecektir. Söz konusu sınava adaylar 95 TL başvuru ücreti ödeyerek başvuru yapabileceklerdir. 

Başvuru Ücretleri Nasıl Ödenecek? 

TÖMER TIPDİL sınavına başvuru yapacak olan adaylar başvuru ücretlerini belirtilen süre içerisinde internet üzerinden kredi kartıyla ödeyeceklerdir. 

TÖMER TIPDİL Sınavı Saat Kaçta Başlayıp, Kaçta Bitecek? 

İlgili sınav 11 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecektir. Sınav saat 10.00’da başlayacaktır. Ayrıca adaylara soruları yanıtlamaları için 150 dakika süre tanınacaktır. Sorular çoktan seçmeli olacak ve 5 seçenekli olacaktır. 

Sınav Hangi Kurum Tarafından Yapılacaktır?

Ankara Üniversitesi Türkçe ve Yabancı Dil Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) adına Ankara Üniversitesi Sınav Yönetim Merkezi tarafından yapılacaktır.   

Söz Konusu Sınava Kimler Başvuru Yapabilir? 

Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Sınavına (DUS) girmeye hak kazanmış veya hak kazanacak olan tüm adaylar TÖMER TIPDİL Sınavına başvuru yapabilirler. TÖMER TIPDİL Sınavı sadece TUS ve DUS için gerekli olan yabancı dil yeterliğini ölçmek için uygulanmaktadır.