Soru Önergeleri

200 Bin Taşeron İşçisinin Beklediği Kadroya Geçme Tarihi Belli Oldu Mu?

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar tarafından Maliye Bakanı Naci Ağbal’a Taşeron işçilerin kadroya alınmaları için yapılan çalışmalara ilişkin bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Bakan Ağbal’a taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için bir tarihin belirlenip belirlenmediği soruldu.

Soru önergesinde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, aşağıdaki sorularımın Maliye Bakanı Naci Ağbal tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımlar arz ederim. 

1 Kasım seçimleri öncesinde AKP iktidarı tarafından açıklanan ve seçim beyannamesinde yer alan Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin 22 Mart 2016 tarihinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından şu açıklamalarda bulunulmuştur. ” Asıl ve yardımcı işlerde çalışanları kamuya alıyoruz. Taşeronların kamuda istihdam edilmesine yönelik çalışmalarımızı aslında kabaca tamamladık. Maliye Bakanlığımız bu çalışmaları yürüttü, kanun tasarısı taslağını tamamladı. Ekonomi Koordinasyon Kurulunda bunu konuştuk. Önümüzdeki günlerde de bunu netleştireceğiz.” Önümüzdeki günlerde netleştireceğiz sözlerinin üzerinden geçen yaklaşık 10 aya rağmen halen bu çalışmalarımızla ilgili adımlar atılmamıştır ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca soru önergesinde CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şu soruları sordu;

1- Geçen 10 ay süresince taşeron da çalışan işçilerin kadroya alınmalarına ilişkin neler yapılmıştır? 200 bin çalışanın beklediği yasal düzenleme için iktidarınız neyi beklemektedir?

2- Maliye Bakanlığınca verilen cevaplarda halen çalışmaların devam ettiği belirtilirken 22 Mart 2016 tarihinde bizzat dönemin Başbakanı tarafından çalışmaların tamamlandığının söylenmesini nasıl açıklıyorsunuz?

3- Bakanlığınızca hangi adımlar atılmıştır? Seçim beyannamesinde de yer alan hususa ilişkin Bakanlığınızca bir engel bulunmakta mıdır?

4- Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine alınarak taşeron işçilerin kadroya kavuşturulması için bir tarih belirlenmiş midir?

Bir Yorum

  1. Cevap verecek tüm yavşlığıyla çalışmalar devam ediyor.

  2. taşeron kadroya geçerse okadar okumuş mezun insalar ne olcak taşerona kadro verilmek ne demek ya

  3. Verilen sözler tutulmuyor aynı işi yapıp daha az maaş almak adaletsizlikten başka bir şey değildir. Refarandum yakın verilen sözlerin tutulmasını bekliyoruz

  4. 2 YIL BİİTTİ TAŞERON YASASINDA HALEN Bİ ŞEY YOK ……………….EN SON CUMHURBAŞKANIMIZ TAMAM DEDİ GÜVENİYORUZ………….

  5. TAŞERON BEGENMEYEN ÜNİVERSİTE MEZUNLARI GÖZÜNÜ BUNAMI DİKTİLER

    TEMİZLİK BEGENMEDİLER ÖZEL GÜVENLİGİ BEGENMEDİLER

  6. Çalışma Bakanı Müzzinoğlu'nun kamuda reform paketine taşeron işçilerin de dahil edileceğini açıklamasıyla birlikte taşeron işçiler heyecanlandı. Önümüzdeki günlerde yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısında referandum da önce veya sonra kadro sorununun tamamen ortadan kalkması bekleniyor.2 YILDIR BEKLİYORUZ REFANDUMDAN ÖNCE MÜJDELİ HABERİ…………İNSANLAR BEKLEMEKTEN UMUTLARI KIRILDI ARTIK MÜJDELİ HABER BEK………..

  7. ÜNİVERSİTE MEZUNLARI GÖZLERİNİ TEMİZLİK VE GÜVENLİK LERE Mİ GÖZÜNÜ DİKTİLER ONLAR OKURKEN BİZLER AMALE GİBİ ÇALIŞTIK ZMANINDA BİZLERİ KÜÇÜK GÖRDÜLER ÜNİVERSİTE MEZUNLARI

  8. Okumuş insanlar taşeronun yaptığı işlerin çoğunu yapmaz,yapamaz,taşeronların yıllardır hakları yeniyor,her okuyanda devlette çalısacak diye bir kanunda yok,kamunun cefasını taşeronlar çekiyor,sefasını yukardakiler sürüyor,iş okuyana değil,ehline verilir,okusan ne olacak işi bilmedikten,yada kafan çalışmadıktan sonra,

  9. Okumuş adam çöpcü güvenlik temizlikci mi olacak o zaman okumasaydin

  10. Ayıp ya seçimden seçime bu konuyu açmayın. Ölmüş eşek neden korkar.referandum sebebiyle bir daha kandırilmayin. Bilsem başbakan olacağım bunlara oy yok.3 yıldır bir çalışma bitmedi gitti.anayasa değişikliği 1 haftada geçti. Çünkü onları ilgilendiriyor.

  11. Yine bizim işi CHP sahiplendi ilgileniyor, sağolsun varolsunlar

  12. Bende kamukurumda taşeron olarak çalışıyorum yediyılsayın cumhurbaşkanımız bize kodro versin

  13. Sayın devletimiz ben yaklaşık 12 yıl kamuda taşeron olarak çalışmakdayım Bizede kodro verin asgari üçretle geçinemiyoruz

  14. Bende kamukurumda taşeron olarak çalışıyorum yediyılsayın cumhurbaşkanımız bize kodro versin

  15. Ne kadrosu arkadaşlar ekmeginize bakın yarın bunu da bulamayız aman dikkat

  16. taşeron çalışan sadece lise mezunu değil ki,veteriner hekimler de var ,mühendis de var….

  17. SEN ÖNCE GİT AÇIKTAN ALINANLARA KONUŞ.TAŞERONDA ÇALIŞANLARIN YÜZDE 80 İ ÜNİVERSİTE MEZUNU SEN TEK Mİ ÜNİVERSİTEYİ OKUDUN. İBRAHİM EFENDİ..

  18. taşeron işçilerin içinde ön lisans lisans mezunu kpss ye girip yüksek puanlar almış binlerce kişi mevcuttur.birilerinin nazlanıp bu paraya çalışmam dediği işi aç kalmamak için tercih eden bu insanlara haksızlık yapmayın.devlet taşeron ucuz diye merkezi alımla alım yapmıyorsa bunun sebebi taşeron sistemidir.bu sistem kalkmazsa siz değil torunlarınız bile kpss türküsü çağırmaya devam edeceksiniz…

  19. Maaş aynı ise 3 yıla bir sözleşme yapılacaksa bu nedemek oluyor ozaman Taşören işten atmazsa biz atarız nasılsa kamu çalışanı değil… Çok zor olmasa gerek…

  20. Bizler taşeron firmada teknik eleman olarak çalışırken vatanı görevimiz için kurumun şirketle anlaşma gereği tazminatımızı almadan tüm haklarımız saklı kalmak kaydıyla istifa edip askere gittik şimdi ise askerlik görevimiz, kutsal görevimizi yaptık ama biz askere gidince kurum yerimize eleman almış biz işsiz kaldık bizler askere gitmekle hata mı ettik biz kutsal görevimizi yaptık bizim günahımız ne, bu yeni çıkacak olan yasadan bizler içinde Allah rızası için bir hak tanıyın iş kanununda “askerlik görevi için ayrılanlar yeniden 2 ay içinde dilekçeyle başvuru yaptıklarında yeniden işe başlatılır “ maddesi var bizimde ailelerimiz çocuklarımız bakmakla yükümlü olduklarımız ailelerimiz var.lütfen bizler için bir hak..lütfen sayın yetkililer bizimde sesimiz olurmusunuz..

  21. Taşerona ne zaman kadro gelecek merak ediyom insanlarla dalga geçip duruyorlar

  22. İNŞALLAH REFERANDUMA KALMAZ ÇÜNKÜ İŞLER DEĞİŞİR

  23. Üniversite mezunuyum ve 13 yıldır bir kamu kurumunda muhasebede görev yapıyorum.Birimde çalışan diğer taşeron arkadaşlarım da Üniv.mezunu.Benimle aynı işi yapan lise mezunu kamu personeli arkadaştan oldukça düşük maaş alıyorum.Anlamadığım şu ki; taşeron işçiler sanki cahil insanlarmış,hepsi ilkokul mezunuymuş gibi tepki verilmesi.13 yıldır ben de düzenli olarak KPSS sınavına giriyorum bu arada.Ben olmayacaksam kimse olmasın bencilliğine hiç bir anlam veremiyorum.

  24. Seçimlerde taşeronlar kadroya alınacak vaadiyle AKPye oy verdim. Buradan şunu anladım, menfaatlerin için yoluna baş koyduğun davayı asla satma.. Elim kırılsaydı o gün de AKPye oy vermeseydim. Bundan sonra ne seçimlerde AKPye oy veririm, ne de referandumda evet oyu kullanırım. AKPnin yaptığı her şeye hayır!

  25. sayin bakan bayburt da söz verdi̇ni̇z tasorana bi̇zi̇m oyumuzu aldiniz kadro olursa evet olmassa hayir olur

  26. Bunlar sizinle kafa geçiyorlar aha bugün çıktı aha yarin çıktı kesinlikle hayır hayır hayır birdaha hayir