Soru Önergeleri

Bakan Özlü Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında Kaç Kamu Personelinin Çalıştığını Açıkladı

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tarafından Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye Bakanlığa bağlı kaç kamu personelinin görev yaptığı soruldu.

Verilen soru önergesinde CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal “Aşağıdaki sorularımın Bilim ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98. Maddesi ve TBMM İç Tüzüğünün 96. Maddeleri gereğince saygıyla arz ederim.” ifadelerine yer verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’ye “Bakanlığız ve bakanlığınıza bağlı kurum ve kuruluşlarda toplamda kaç kişi çalışmaktadır? Bu Kişilerin çalışma statüsü ne şekildedir?” sorusunu sordu.

SORU ÖNERGESİNİN CEVABI 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü verilen soru önergesine yazılı bir yanıt verdi. Bakan Özlü soru önergesine verdiği yazılı yanıtta şu ifadelere yer verdi;

“Bakanlığımızda merkez teşkilatında 1419, taşra teşkilatında ise 1889 olmak üzere toplam 3308 personel görev yapmaktadır. Söz konusu personel 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A, 4/B, 4/C maddeleri ile 4857 sayılı İş Kanunu hükümlerine tabi olarak çalışmaktadır. Merkez teşkilatımızda görev yapan personelimizin 460 tanesi, taşra teşkilatındaki personelimizin ise 347’si kadın personeldir. Bakanlığımıza yapılan iş başvurularında bayan adaylara pozitif ayrımcılık yapılmakta; ayrıca nitelikli ve çalışkan kadın personelin kariyer planlamasına her zaman destek verilmektedir.”

KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER