Soru Önergeleri

Çevre Mühendisleri Çevre Görevlisi Eğitimine Niçin Tabi Tutuluyor?

CHP Artvin Milletvekili tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde Çevre Mühendislerinin niçin çevre görevlisi eğitimine tabi tutulduğu soruldu. Başbakan Binali Yıldırım’a verilen soru önergesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından yanıtlandı. 

Verilen soru önergesinin cevabında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki şu ifadelere yer verdi;

Çevre Görevlisi; Faaliyetleri sonucu çevre kirliliğine neden olan ve/veya neden olabilecek ve Çevre Kanunu ve bu Kanuna dayanılarak yürürlüğe konulan düzenlemeler uyarınca denetime tabi tesislerin faaliyetlerinin mevzuata uygunluğunu, alınan tedbirlerin etkili olarak uygulanıp uygulanmadığını değerlendiren, tesis içi yıllık denetim programları düzenleyen görevliyi ifade etmektedir.

Bilindiği üzere; Çevre Kanunu, genel esasları belirleyerek uygulamaya ilişkin birçok hususun yönetmeliklerle belirleneceğini hüküm altına almıştır. Bu kapsamda, Bakanlığımız tarafından Çevre Kanununa istinaden 47 Yönetmelik 24 Tebliğ çıkartılmış olup, Çevre Görevlileri de Çevre Yönetim Hizmeti verecekleri faaliyet veya işletmelerde ilgili mevzuat hükümlerini uygulamakla yükümlüdürler. Çevre Mühendisliği Bölümlerinin ders programları incelendiğinde, Bakanlığımızın çevre ile ilgili çıkartmış olduğu çevre mevzuatıyla ilgili derslerin yeterli ağırlıkta bulunmadığı görülecektir. Çevre yönetimi hizmeti verecek çevre görevlileri, sadece mühendislik konusunda hizmet vermeyeceklerdir. Bu nedenle Bakanlığımız tarafından çevre mevzuatı hükümleri doğrultusunda belirlenen bilgi ve alt yapıya sahip çevre görevlilerince işletmelere çevre yönetim hizmeti verilmesini sağlamakla yükümlüdür.

DETAYLAR

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER