Soru Önergeleri

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına Ziraat Mühendisi Alınsın Talebi

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e “Bakanlık kadrolarında ziraat mühendisi istihdam edilmesine ilişkin” soru önergesi verildi. 

Verilen soru önergesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’e 2017 yılında kaç ziraat mühendisinin alınacağı soruldu. Soru önergesinin detayları şöyle;

MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu;

Aşağıdaki sorularımın Gıda tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince saygıyla talep ederim.

Kamuya gerçekleştirilen atamalarda ihtiyaca cevap vermeyen sayılar nedeniyle sorunlar devam etmektedir. Geleceği adına meslek tercihinde bulunup, yıllarca büyük bir emek sarf ederek yükseköğrenimlerini tamamlayan çok sayıda gencimiz yetersiz kamu atamalarından dolayı mağduriyet yaşamaktadırlar. Bu mağdur kesim içinde yıllardır atama bekleyen ziraat mühendisleri de bulunmaktadır.

Bu bağlamda;

1-) Bakanlığınız bünyesinde kaç ziraat mühendisi görev yapmaktadır? Tarım hizmetlerinin etkinleştirilmesi ve yaygınlaştırılması için bu sayı yeterli midir?

2-) 81 ilimizden gelen kadro ihtiyaçlarına göre, ziraat mühendisi ihtiyacı kaç kişidir?

3-) Halen Bakanlığınız bünyesinde boş bulunan ziraat mühendisi kadrosu ne kadardır?

4-) 2017 yılı içerisinde kaç ziraat mühendisi alınması planlanmaktadır?

5-) Ziraat mühendislerimizin Bakanlığınızın her personel alımında sayılarının düşük kalmasının nedeni nedir?

6-) Halen çalışan veya atama bekleyen ziraat mühendislerinin yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik bakanlığınızca yapılan çalışmalar nelerdir? İşsiz ziraat mühendislerinin istihdama kazandırılması adına hangi projeler yürütülecektir?

Gelişmelerden Anlık Haberdar Olun 

Verilen soru önergesi Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanı Faruk Çelik tarafından henüz yanıtlanmadı. Ancak soru önergesi yanıtlandığında sizleri Android ve İOS mobil uygulamamız üzerinden anlık olarak haberdar edeceğiz. 

Kamupersoneli.net- ÖZEL HABER

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları Kamupersoneli.Net’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kamupersoneli.Net tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.