Soru Önergeleri

Sağlık Çalışanlarının Emeklilikleri ve Diğer Mağduriyetleri Hakkında Önerge Verildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Edip Semih Yalçın tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi verildi. Verilen soru önergesinde sağlık çalışanlarının mağduriyetleri belirtildi ve bu mağduriyetlere ilişkin bir çalışmanın olup olmadığı soruldu. 

Verilen Soru Önergesi;

Sağlık ve Sosyal hizmetlerindeki kamu görevlilerinin ve görev yapan personellerin mağduriyetine yol açan bazı hususlarla ilgili aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

1-) Sağlık çalışanları döner sermaye ek ödemelerinin emekliliğe yansıtılmaması nedeniyle emeklilikte mağdur edilmektedir. Sağlık çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerinin emekli maaşına ve emekli tazminatına yansıtılması konusunda herhangi bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?

2-) 13 Mayıs 2015 yılında dönemin Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına yıpranma payı vereceğine dair sözü üzerine, o günden bu güne yıpranma payı konusunda herhangi bir düzenleme var mıdır? Varsa bunun içeriği nasıldır? Yoksa yapmayı düşünüyor musunuz?

3-) Sağlık Bakanlığına devredilen Askeri Hastane personellerinin tüm mali, sosyal ve özlük hakları ile herhangi bir kayıp yaşamayacağı ifade edilmiştir. Ancak personelin aldığı tayin bedellerinin ödenmeyeceğine ilişkin Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından bir duyuru yayınlanmıştır. Bunu nasıl açıklarsınız?

4-) Sağlıkla ilgili mesleki üst öğrenim bitirerek intibaklarını yaptıran personellerin YÖK’ün üst öğrenimlerle ilgili aldığı kararlarda değişikliğe gitmesi nedeniyle intibaklarının iptal edilerek mağdur edildikleri görülmektedir. Bu durum kazanılmış hak ilkesiyle çelişmemekte midir?

5-) Sağlıkta Lisans tamamlama kapsamında sağlık çalışanlarında YÖK tarafından hangi bölümlerde Lisans tamamlayacakları belirlenmişti. Fakat YÖK bu belirlemeye rağmen söz konusu bölümlerin çalışanlar için üst öğrenim olmayacağı konusunda tereddütleri gidermiş, Bakanlıkta bu konuyla ilgili bir girişimde bulunmamıştır. Bu durumu aydınlığa kavuşturmayı düşünüyor musunuz?