Soru Önergeleri

TKHK'ye 2016 KPSS İle Atananlar Ne Zaman Göreve Başlayacak?

Cumhuriyet Halka Partisi Manisa Milletvekili Özgür Özel tarafından Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a bir soru önergesi verildi. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’a Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu’na 2016 KPSS ile atanan personelin işe başlatılmamasına ilişkin soru önergesi verdi. 

Verilen soru önergesinde CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel 2016 KPSS puanı ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna atananların ne zaman göreve başlatılacağı soruldu. CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel soru önergersinde ” Sağlık Bakanlığı’na KPSS 2016/6 ile 2 bin 208 memur atamasına ilişkin s uçlar 26 Ekim 2016 tarihinde, KPSS 2016/7 ile 4 bin 984 sözleşmeli memur ataması sonuçları ise 7 Kasım 2016 tarihinde açıklanmıştır. Yapıları atamalar sonucu Türkiye Sağlığı Kurumunu seçenler göreve başlayıp maaş alabilmişken; Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumunu seçenler ise hala daha göreve başlayamamıştır. Sağlık Bakanlığı atanan memurların göreve başlatılmasındaki gecikmelerin güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçlarının beklenmesinden kaynaklandığını açıklamıştır. Güvenlik ve arşiv araştırması soruşturmasının gecikmesi, atanan ancak göreve başlayamayan kişileri mağdur etmiş, hem maddi hem de manevi olarak zarara uğratmıştır. KPSS’yi kazanıp atanmalarına rağmen vatandaşlarımız bir nevi işsiz statüsünde maaş almadan yaşamlarım aylardır sürdürmeye çalışmaktadır.” ifadelerine yer verdi. 

Ayrıca CHP Manisa Milletvekili Özgü Özel soru önergesinde “Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna atanan ancak şu an ciddi mağduriyet yaşayan bu kişilerin göreve ne zaman başlaması düşünülmektedir?” sorusunu sordu. 

Verilen soru önergesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından henüz yanıtlanmadı. Ancak soru önergesi Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından yayımlandığında ziyaretçilerimizi haberdar edeceğiz. 

SORU ÖNERGESİNİN DETAYLARI

Kamupersoneli.net – ÖZEL HABER