Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Danıştay En Az Lise Mezunu Şoför, Hizmetli ve Zabıt Katibi Alımına Başvurular Başlıyor

Danıştay Başkanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımladı. Yayımlanan ilanda Danıştay Başkanlığı uygulama ve sözlü sınav esasına dayalı olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtti.

Söz konusu ilanda en az lise mezunu şoför, hizmetli ve zabıt katibi alımının yapılacağı ifade edildi. Söz konusu ilana başvurular başlıyor. İlana ilişkin başvuruların nasıl yapılacağını ve kimlerin başvuru yapabileceğini ziyaretçilerimizle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADRO/SAYI

Zabıt Katibi (60)
Hizmetli (10)
Şoför (15)

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Söz konusu ilana;657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak, Danıştay Personeli Atama ve Nakil Yönetmeliği’nin Genel Şartlar başlıklı 5’inci maddesinin 1’inci fıkrasının b bendinde yer alan “İlk defa Devlet memurluğuna atanacaklar için Başkanlık tarafından ilan edilen sınavın yapılacağı yılın son günü itibariyle 35 yaşını bitirmemiş olmak” hükmü uyarınca sınavın yapılacağı yılın son günü olan 31/12/2017 tarihi itibarıyla 35 yaşını bitirmemiş olmak, 2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/ön lisans sonuçlarına göre (lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94) puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak, Zabıt katibi için 2016-KPSS lisans ve 2016-KPSS ortaöğretim/önlisans sonuçlarına göre lisans mezunları için KPSSP3, önlisans mezunları için KPSSP93, ortaöğretim mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 70 puan almış olmak, Arşiv araştırması sonucu olumlu olmak şartlarını karşılayan adaylar başvuru yapabilirler.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Danıştay Başkanlığı sözleşmeli personel alım ilanı başvuruları 28 Haziran 2017 tarihinde başlayacak ve 4 Temmuz 2017 tarihine kadar devam edecek. Başvurular “Danıştay Başkanlığı Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı No: 149 (Eskişehir yolu 10. Km.) Çankaya/ANKARA” adresine yapılacak.

Bir Yorum

  1. İnsanları KPSS sınavına alırken yaş sınırı yok işe alırken yaş sınırı adelet bu mu

  2. Boşver zaten.darbeden sonra torpil kalkar dedik ama hala devam ediyor.mülakat listesini uayınlamıyorlar