Sözleşmeli Personel Alım İlanları

PTT 2500 Personel Alım İlanı Yayımlandı

PTT 2500 personel alım ilanı yayımlandı. Yayımlanan ilanda yer alan tüm detayları siz okuyucularımıza aktarıyoruz. İşte detaylar,

ALIM YAPILACAK KADROLAR

* Gişe ve Büro Görevlisi 1671 kişi

* Dağıtıcı unvanlı “İdari Hizmet Sözleşmeli Personel” 829 kişi

GENEL ŞARTLAR

* 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. 

* On sekiz yaşını tamamlamış ve otuz beş yaşından gün almamış olmak. NOT: 15/08/1983 tarihinden sonra doğanlar müracaat edebilecektir. c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak. 

* 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. 

* Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak. 

* Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak. 

* Atanacağı pozisyon için ekli listede belirtilen öğrenim şartını haiz olmak (Son başvuru tarihi olan 21/08/2017 tarihinde veya önceki bir tarihte mezun olmak). 

* Yapılacak “sözlü sınavda” başarılı olmak.

* Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.

* 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmak.

ÖZEL ŞARTLAR

a) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için; 

1) Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonlarına başvurabilmek için en az dört yıllık eğitim veren yükseköğretim kurumlarının veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-2 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak. 

2) Yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek beden veya akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek. 

3) KPSS P3 puan türünden en az 70 (yetmiş) puan almış olmak. 

b) Dağıtıcı pozisyonuna başvurabilmek için; 

1) İki yıllık eğitim veren yüksekokulların veya denkliği YÖK tarafından kabul edilmiş yurtdışındaki okulların Ek-3 listede belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak. 

2) Son başvuru tarihi itibariyle en az B sınıfı sürücü belgesi ile A2 sınıfı sürücü belgesine sahip olmak. ( B ve A2 Sürücü Belgesine veya Motorlu Taşıt Sürücü Sertifikasına son başvuru tarihi olan 21/08/2017 tarihinde veya önceki bir tarihte sahip olmak.) 

3) Her türlü iklim ve yolculuk koşullarında posta dağıtım işlerini yaya şekilde yapabilecek derecede sağlıklı, erkeklerde en az 168 cm., bayanlarda en az 160 cm. boyunda olduğunu, kilo ile boy arasındaki farkın 15’ten fazla olmadığını sağlık kurulu raporu ile belgelemek, 4) KPSS P93 puan türünden en az 60 (altmış) puan almış olmak.

BAŞVURU ŞEKLİ VE SÜRESİ

* Başvurular, 15-21 Ağustos 2017 tarihleri arasında Şirketimizin www.ptt.gov.tr ve http://ik.ptt.gov.tr internet adreslerinden yapılacak olup adaylar en fazla 25 (yirmi beş) tercih yapabilecektir.

* İlan metnine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Kamupersoneli.net – ANKARA

Bir Yorum

  1. 35 yaşını aşmış bir insan posta dağıtımı yapamaz mı yani? Bu ne aaçmalık!

  2. Lise menzunu başvuramaz yani öyle bi hakkımız bile yok.. ahh adalet ahh bize hiç uğramıyorsun.

  3. 35 yaş şartı koymuşlar neymiş not 15/08/1983 böyle ahmaklık ve saçmalıklar olamaz

  4. Hemen bi yaş sınırı koyun…yazıklar olsun..sizin yüzünüzden 35 yaşından büyükler iş bulamıyor…Allah sizi bildiği gibi yapsın

  5. Ozaman kpss sınavına 35 yaşını doldurmuş insanlari sınava almayın böyle bir karar alın sin da bari sinava boşa para yatir masin

  6. arkadaşlar a2 ehliyetim yok başvursam ne olur bilgisi olan var mı

  7. 2016 Kpss p3 70 altında ama 2017 kpss p3 70 in üstünde. İlla 2016 puanıyla mı başvurmamız lazım.

  8. Posta dağıtmak için, bisiklet motorsiklet ya da yaya olarak önlisans mezunu olmak gerekiyormuş, lise mezunlarına göre daha mı hızlı dağıtım yapıyor acaba üniversiteliler? Madem öyle kpss ye de almayın bizi bölüm açmayacaksanız sınava girmenin ne anlamı var.

  9. Harika bir alım daha ve yine harika kararlar ikinyıllık ne arkadaşım a2 b sınıfı ehliyet alana kadar zaten biton mevzu sırf bi yerlere başvuru yapabilmek için bide üstüne g snıfı aldık yani kısacası palavra palavra ra palavra iki yıllıklar jrt yakıtı ile dağıtım yapacaklar

  10. Demekki bidaha kpssyede girmeye gerek seçimde yaklaşıyor bence iki yillik dört yıllık ünv mezunları oy versinler lise mezunlarınin seçim oyları onlara uygun degil.

  11. Bu ne saçma iş,2017 yılında kpss ye girenler şimdiye kadar ki açıktan yerleştirmelerin neredeyse hiçbirine başvuramadı,hep 2016 yılı isteniyor. İllâ ki biz de mi bir yıl işsiz kalalım yani. Bu ptt ilanı yayınlanmadan önce kimse 2016 yılından alım yapacağız demedi. Bakan da dahil. Neden boş yere ümitlendik o zaman biz!

  12. Ek liste yok nerde cidden saçmalığa bak ve 2017 puanıyla basvurulmuyomu

  13. memleket lise mezunu kaynıyor. adam 4 yıllık fakülte bitirecek senin gişende gişe memurluğumu yapacak.

  14. adaletli olmamış her zamanki gibi, millete eşit koşullarda yarışma fırsatı verilmemiştir. yazıklar olsun ülke ne halde

  15. ya bizede bir imkan sağlayın 2010 kpss ye girdik oda fetocülar aldı bizede gün ağlayın

  16. Arkadaşlar 2017 yılı p3 puanı ile malesef başvuru yapılamıyor. Başvuru seçeneklerinde sınav yılında sadece 2016 seçeneği var. İnanmayan denesin. Sürekli 2016 p3 puanına göre alım yapılıyor. Çok saçma ve haksız bir durum. Galiba 2017 p3 puanımızı hiçbir yerde kullanmadan 2018 deki sınava girmemiz gerekecek. Umarım sesimizi duyarlar ve önümüzdeki aylarda 2017 p3 puanı ile alımlar yapılır.

  17. ösym ye göre 2016 p3 den iibfden yalnızca 290 kişi atamış! iibf mezunları özelde de iş bulamıyor heryer dil istiyor!!! bize daha fazla kadro verin !!! bütün iibf lerini %100 ingilizce yapın parası olmayıp ingilizce öğrenmek isteyen var ücretsiz dil kurslarını çoğaltın !!! kariyer planlama uzmanlığı yapın üniversitelere bunlar son sınıf öğrencileriyle birebir görüşsün, işlere yönlendirsin, özel sektörde referans istiyor, fakir fukara iş bulamıyor !!!

  18. Şuna bak ya yine yaş sınırı yine ameleliğe devam hadi şuan amelede olsa Allaha şükür karnımızı doyuruyoruz ya yaşlanınca ne yapacağız?

  19. şu p3 sevdasını anlayamadım!!! alan sınavı boşuna mı? p4 hukuk alımı, p14 iktisat alımı, p24 işletme alımı, p19 maliye alımı, p44 muhasebe alımı,p39 çeko, p29 kamu yönetimi, p34 uluslararası ilişkiler, p12 istatistik alımıdır. i̇i̇bf mezunlarını p3 kotasında toplayıp alım yapmak saçmadır herkes kendi alanı kadar başarılıdır p3 safsatası kaldırılmalıdır, alımlarda alanlara ağırlık verilmelidir!!!

  20. 35 yaşının üstündekiler Türk vatandaşı değilmiş arkadaşlar onlara ekmek Yok düzene bak

  21. Yaş şartı 40 olmalı birde torpil kaldırılmalı emekli yaşını 65'e çıkardılar çalışma şartıda 40'a çıkarılmalı burda haksızlık yapılıyor bu yaş mağduriyetleri giderilmeli insanlar uyanık olmalı bu haksızliklara sessiz kalmamalidır hep birlikte dur demeliyiz hakkımızı hukuk içinde aramalıyız haksızlığı yapanda göz yumanda gün yüzü görmesin

  22. KPSS puanım 64 dağıtıcı olarak hangi illeri yazmalıyım yardımcı olabilir misiniz ?

  23. Arkadaslar ek 2 listesini bulamıyorum ben sosyoloji mezunuyum başvuru yapabilir miyim

  24. Sınava alırken yaş sınırı yok atama yaparken 35 yaş sınırı koy vAllahi helal olsun insanlarla dalga geçip sömürgecilik yapıyorlar

  25. 4 üniversite mezunu olup 85 puan alıp basvuru yapamamak.adaletiniz batsın.

  26. gişede bir mektup için para almaya lisans mezunu olmak gerekiyor paket dağıtmak için ön lisans … bu zamana kadar memurları nasıl aldılar neye göre aldılar lisans mezunlarını gördük …pes artık bu ayıptır