Sözleşmeli Personel Alım İlanları

Adalet Bakanlığı CTE 4 Bin İnfaz Koruma Memuru ( İKM ) Alımına Kimler Başvuru Yapabilir ?

Bilindiği gibi 7 Aralık 2016 tarihinde Adalet Bakanlığı Devlet Personel Başkanlığı aracılığı ile bir ilanını yayımlamıştı. Yayımlanan ilanda Adalet Bakanlığı kendi bünyesinde çalıştırmak üzere İnfaz Koruma Memuru ( İKM ) alımı yapacağını belirtti.  İlanın detayları ise şöyle;

Alınacak Personel 
– 4 Bin İnfaz Koruma Memuru ( İKM ) 

Kimler Başvuru Yapabilir ? 
– Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar
– Kamu haklarında mahrum bulunmayanlar
– Yüz kızartıcı suç işlemeyenler
– Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlananlar
– Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgeleyenler
– Yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 23 Aralık 2016 itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olanlar
– 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanuna tabi olarak en az iki yıl çalışmış olanlar (Diğer personel Kanunlarına tabi olarak çalışmış olanlar başvuru yapamayacaktır.)
– En az lise veya dengi okul mezunu olanlar
– 170 cm.’den kısa boylu olmayanlar

Ayrıca ilana Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre, EK-2 listede yeri, sayısı, unvanı ve niteliği belirtilen ceza infaz kurumları sözleşmeli infaz ve koruma memuru pozisyonları için 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanununa tabi olarak en az iki yıl çalışmış, sözleşmesini 20/10/2016 tarihine kadar kendi isteği ile feshetmiş ve sınavın son başvuru günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olanlar başvuru yapabileceklerdir. İnfaz Koruma Memuru alımları merkezi sınav şartı olmaksızın sözleşmeli olarak 4.000 infaz ve koruma memuru alımı yapılacaktır. Bu pozisyonlara başvuracak adaylarda merkezi sınav şartı uygulanmayacaktır.

Başvuru Tarihleri 

2 Yıl görev yapmış ve istifa etmiş olan Uzman Çavuşlar ilana 12 Aralık 2016 ile 23 Aralık 2016 tarihleri arasında başvuru yapacaklardır. 

 

Bir Yorum

  1. Buna başvuru yapabilmemiz için uzman çavuş mu olmamız gerek ?
    Askerliğimi yapmadım başvuru yapabilir miyim ?

  2. Ben 2 yıllık bir önlisans dan mezun biriyim ve bu yazılanlara göre bu 4000 ikm'ye başvuru yapamıyorum ama çevremde sordum yapabilirsin dediler kafan karıştı bana yardımcı olur musunuz

  3. Yazılanlardanda anlaşıldığı gibi 2 yıllık uzmanlık yapmış olmuş ve bırakmış olanlar yapabiliyor sadece.

  4. şu boy uygulamasını koyanların ne amacı var acaba 170 cm den 1 cm kısayız diye almıyorlar Allah kahrstin boyle sistemi.

  5. Sadece uzman erbaşlar mı yapacak uzman erbaş veya asker olmayan üniversite mezunları başvuramıyormu aceba

  6. Sinava basvuracak adaylar kriterleri yeterli aciklama icermedigi icin kafa karistiriyor , uzman cavuslar basvuru yapiyorda diger bolumlere iliskin bilgi yok bilgi eksikligi var

  7. Bayan lar başvuru yapamazmı hem Türkiye de kadınların boy standard uzunluğu 163 millet cek kısayız napalım yani…

  8. bayanlardada 170 boy şartmı bayanların boy şartı biraz düşük degilmi

  9. İstifa eden uzman çavuşlar 10 şubat 2016 dan öncesine kadar var olan devlet kurumlarına geçiş hakkını 10 şubatta çıkan bir yasa ile kısmen kaybettiği , kanunlar geriye yürütülerek kazanılan haklar elinden alındığı için devlet tarafından bir defaya mahsus bu şekilde bir alım yapılarak ortaya çıkan mağduriyetler giderilmeye çalışmaktadır.

    İstifa eden uzman cavusların hepsinin emin olun ki gerçekçi ve önemli gerekçeleri var

    Ve hepsi bu VATAN için canlarını ortaya koymuş insanlar.

    Ellerindeki hak alındıktan sonra bu alım onların gönlünü almaya yönelik olup sadece uzmanları kapsamaktadır.

  10. üst yaş sınırı esnetilmeli ya da bütünüyle kaldırılmalı bu hak yeni mezun olmuş herkese tanınmalı bu insanlar üst yaş sınırına tabi tutulmamalı ayrıca zamanında okumuş ancak terör örgütleri yüzünden atanamamış umutlarını yitirmiş binlerce işsiz insanımız var bütünüyle herkes fiziki sınava tabi tutulmalı uygun olanlar uygun işlere yerleştirilmeli başka türlü adalet sağlanmaz.